Influențată de părerile unor bloggeri, m-am grăbit să îmi comand cartea Bibliografia generală, scrisă de Mircea Horia Simionescu (e drept că am prins o ofertă de nerefuzat – trei cărti la mai puțin de 10 lei și transport gratuit). Ori nu am avut dispoziția potrivită atunci când am deschis volumul, ori creierul meu nu poate gusta acest soi de scriere.

Cu toate astea, prin ea am găsit o mulțime de citate mai mult decât interesante. Pe unele dintre ele voi încerca să le împart cu voi. Omul și cartea:

Dacă filogenetic ființa umană descinde din maimuță, indiscutabil omul modern, produs al unei miraculoase mutații, descinde din carte și este, finalmente, o creație a cărții.” – August Rappaport
elefant.ro

Sper să îmi amintesc măcar din când în gând să postez pe blog citate din cărți, căci e păcat să rămână ascunse între coperți, neștiute decât de cei care deja le-au citit. Poate că un citat oarecare îi va convinge și pe alții să deschidă o carte…

omul-si-cartea

PS: Sunt de o ignoranță cutremurătoare – habar nu am cine a fost / este August Rappaport, cel amintit de Mircea Horia Simionescu în cartea Bibliografia generală.