Anul trecut am citit destul de multe cărți. Unele mi-au plăcut mai mult, altele mai puțin, însă toate mi-au oferit perspective noi, toate m-au încântat într-un fel sau altul. Despre unele dintre ele deja am scris pe blog, despre altele urmează să scriu. Printre cărțile care m-au vrăjit în 2016 se numără și seria Demon. Am apucat să povestesc doar despre primul volum, Omul pictat, de Peter V. Brett. Din această carte am ales astăzi un mic fragment cu care să particip la jocul Citate favorite, inițiat de Zina.

“Viziunea lui Kaji asupra filozofiei războiului era sacră în orașul din deșert, ai cărui luptători purtau, de secole, câte o bătălie cu miezingii în fiecare noapte. Și toate luptele se călăuzeau după patru legi divine: Uniți-vă în urmărirea unui singur țel, sub conducerea unui singur om. Luptați când și unde hotărâți voi. Adaptați-vă la ceea ce nu puteți controla, iar pentru orice altceva faceți pregătiri. Atacați-vă dușmanul în moduri la care nu se așteaptă și folosiți-vă de slăbiciunile lui.
elefant.ro
Simt că aceste legi sunt perfect valabile și în lumea noastră modernă, plină de oameni dezorientați, care umblă prin viață fără un scop și fără un conducător care să le arate drumul.