Am luptat din greu să pun mâna pe ea, într-o vreme în care nici un magazin online nu o avea pe raft. Pe un grup oarecare a avut loc un soi de licitație la care am participat fără să stau pe gânduri. Am câștigat, după cum e lesne de înțeles. Am citit-o dintr-o suflare și chiar am pus în practică unele dintre sfaturile de care mi-am amintit la final, căci Misterul regelui – despre scris, este o carte plină, dar plină de sfaturi pentru scriitorii începători, sfaturi care pot fi aplicate cu succes și în cazul bloggerilor.

Voi încerca, în măsura în care timpul mi-o va permite, să mai culeg din ea, din când în când, anumite citate. Astăzi despre cum nu scriitorul stăpânește povestea, ci povestea îl stăpânește pe el.
elefant.ro
“Scriitorul serios și dedicat nu poate pune stăpânire pe materia poveștii așa cum ar face un investitor cu diferitele oferte de capital, alegându-le pe care care par să aibă un mare potențial de profit. Dacă într-adevăr s-ar putea face așa, fiecare roman publicat ar fi bestsellerși ar dispărea uriașele sume plătite ca avans unei duzini de mari scriitori (editorilor le-ar plăcea asta).” – Misterul regelui – despre scris, de Stephen King