Cartea Ochiul furtunii ascunde multe comori care îndeamnă cititorul la introspecție. Personajele gândesc mult și emit diverse judecăți interesante. Cu unele am fost de acord, cu altele nu, însă toate m-au silit să privesc în jur și mai ales în interior. Cel mai greu mi-a fost să rămân obiectivă și sinceră cu mine însămi.

Citatul de mai jos m-a împărțit în două: pe de o parte consider că, spiritual vorbind, este posibil (dar nu neapărat necesar) ca moartea să purifice, să trebuiască să reprezinte apogeul durerii, însă pe de alta parte mă tem că o durere prea mare poate devasta atât trupul, cât și sufletul/mintea. Totuși, până când nu ajungem acolo, nu avem de unde să știm cu exactitate nimic. Ne putem doar imagina…
elefant.ro
“Doar nu se ruga pentru tine, nu? Pentru chestia aia… sufletul tău; sau pentru o moarte ușoară. E incredibil cât de mulți oameni insistă că moartea trebuie să fie ușoară și lipsită de durere, când, de fapt, ar trebui să fie apogeul durerii și cel mai dificil lucru din lume: doar aceasta e menirea ei.”

Dacă aveți un citat favorit pe care doriți să îl împărtășiți lumii, puteți participa și voi la jocul găzduit de Zina. Prin participarea la acest joc, lista mea de lecturi viitoare aproape că s-a dublat datorită colegilor bloggeri care, la rândul lor, au recomandat diferite cărți.