Pe 15 iulie la ora 11 am împlinit 27 de ani şi am uitat să anunţ. Nu vă miraţi! 27 de ani de când m-am luat de fumat. O viaţa de om în care am cheltuit saci de bani pentru acest viciu  de care nici măcar nu am încercat să scap, excepţie făcând vreo două seri în care am declarat hotărâtă că a doua zi nu voi mai aprinde ţigarea. Bine-nţeles că până dimineaţa m-am răzgândit.

Am început dintr-o prostie, in adolescenta, la îndemnul colegelor de clasă, în ziua în care am plecat în tabăra de PTAP. Despre ţigări şi despre faptul că m-am luat de fumat să scap de vocea prea subţire, am tot scris. Dar Aniela si Ionuţ mi-au trimis câteva întrebări într-o leapşă, iar eu nu pot refuza lepşele.

1.Ce fel de ţigări fumai,când te-ai apucat de fumat?

Pentru plecarea în tabără şi începutul vieţii de fumător, mi-am făcut provizii din timp, cumpărând 4 pachete de ţigări Cişmigiu. Mulţi dintre voi probabil nici nu au auzit de ele, pentru că au dispărut de pe piaţă după câţiva ani…, în perioada de după(sau înainte de? ) Revoluţie. Erau asemănătoare cu Kent-ul lung şi un pachet costa 13 lei. Descoperisem un chioşc de ziare în Bucureşti(după ce au nu s-au mai găsit în Ploieşti) şi cumpăram de acolo 10, 20, 30 de pachete, până când au dispărut de tot… :((

2.Ce tip de ţigări ai fumat până acum?

După dispariţia Cişmigiului, am încercat Unirea şi Golf, până când s-au volatilizat şi ele. Am mai încercat în acea perioadă ţigările mentolate aduse de afară, Zefir, 25 de lei pachetul, apoi Apollonia, pe care le luam din Sinaia. În general îmi plac ţigările mentolate, dar le evit pentru că nu am măsură la ele. Apoi am tot testat,  m-am axat pe Viceroy, până când le-au stricat gustul. Am trecut la LM roşu, din care am fumat până acum vreo 4 ani.

3.Ce ţigări fumezi acum?

De 4 ani fumez Pall Mall albastru scurt.

4.Ai fumat trabucuri ,pipă,narghilea?

Am încercat să fumez trabuc şi am văzut moartea cu ochii, pentru că m-am înecat. Aveam un coleg în liceu care fuma pipă şi mi se părea tare caraghios, deci nu. Narghilea nici atât.

Dacă sunteţi fumători, aştept să o preluaţi, să ne povestiţi despre pasiunea voastră. Dacă nu fumaţi, încercaţi să nu ne judecaţi prea tare… suntem bolnavi, suntem dependenţi. :-P

Aniela, abia ieri mi-a sosit cadoul de la tine. Îţi mulţumesc mult!