De cum a dat căldura, o parte din blogurile care îmi plac s-au umplut de poze făcute prin grădinile zoologice din țară sau din afara țării. Animale de tot felul și-au etalat frumusețea, au mârâit sau au zâmbit frumos spre aparatul foto, au încântat ochiul privitorului și i-au trezit dorința de a ieși din casă. Am așteptat cu nerăbdare să ajung și eu la zoo, la Bucov, pentru a vedea animalele, pentru a le poza, pentru a petrece o zi tihnită la umbra pădurii.

Spre amuzamentul soțului meu, după ce am tras în poză trei lebede, o maimuță și un cal, am început să mă plictisesc. Simțeam că îmi pierd timpul făcând poze, în loc să mă bucur de ceea ce îmi apărea în fața ochilor. În plus, eram tare dezamăgită de dispariția tigrului meu preferat, uriașul cu cap rotund și culori parcă așezate în dungi de un pictor celebru. La un moment dat, atenția mi-a fost atrasă de lucruri care nu aveau nici o legătură cu animalele din grădina zoologică, deși tot acolo se aflau și ele.

Am regăsit, din loc în loc, cișmelele de apă ce îmi astâmpărau setea în copilărie. Nu m-am putut abține să nu le fotografiez, căci tare frumos sunt lucrate. Nici măcar marii meșteri de astăzi, care se laudă că fac lucruri nemaivăzute din piatră, fontă sau alte materiale, nu reușesc să scoată din mânuțele lor o cișmea cum este cea pozată de mine. De ce oare primăria nu are grijă de ele, de ce nu le protejează, pentru a le putea păstra într-o formă cât mai bună, pentru cât mai mult timp? Eu am senzația că în câțiva ani aceste cișmele vor deveni adevărate piese de muzeu.

 cismea de apa

 

cismea de apa

 

Tot la zoo am găsit și o fântână arteziană simpatică, pe care vă las să o admirați în toată splendoarea ei:

fantana arteziana

 

fantana arteziana