Skip to main content

Circul care nu e circ

      A sosit în Ploieşti, cu surle şi trâmbiţe, circul. Afişe lipite pe toţi stâlpii, maşini care merg cu 5 km la oră şi din care o voce de bariton anunţă marele spectacol  pe care nu trebuie să-l ratăm. Ok, veţi spune, şi ce e rău în asta?
      Nu ar fi nici o problemă dacă circul ar fi ceea ce ştiu eu că trebuie să fie, dresuri de animale, cu cât mai multe şi mai greu de dresat cu atât mai bine şi acrobaţii care mai de care mai spectaculoase. Dacă circul ar fi circ!!!
      Dar eu m-am fript cu ciorbă şi acum suflu şi în iaurt, cum spune un vechi proverb. A mai venit de câteva ori un asemenea “circ” în oraş, iar eu, încântată, m-am grăbit să cumpăr bilete,să-mi duc băiatul să se distreze. Am avut o strângere de inimă văzând cupola care era un pic mai mare decât un cort de patru persoane, dar m-am încurajat ştiind că de multe ori aparenţele înşeală.
      Era toamnă târzie, cortul era neîncălzit, am tremurat din toate încheieturile, şi nici măcar nu aveau acrobaţi, care ar mai fi adus un pic de emoţie, ar fi încălzit atmosfera. Dar aveau animale… Doi cai prăfuiţi, două zebre, nişte căţei neastâmpăraţi, papagali şi un crocodil foarte mic, care părea să fi fost drogat.
      Câtă neruşinare să ai pentru a minţi că ai un spectacol bine pus la punct, că ai dresuri spectaculoase şi acrobaţi de renume? Câtă neruşinare să ai pentru a ţine oamenii în frig, oferindu-le un mare fâsss, nişte animale pe care le pot vedea la grădina zoologică(cu mai puţini bani şi în condiţii mai bune) şi nişte costume de scenă deplorabile,decolorate şi ponosite?
      Ăla nu este circ, este o jalnică menajerie. Voi v-ati păcălit vreodată cu aşa ceva?
                                      

Comments
 • Pop Romy April 26, 2012 at 7:00 am

  da si eu m.am pacalit cu asa ceva.dar pentru ei tot ce conteaza e sa ia banii de la oamenii.atat.rusineee sa le fie. cu banii dati la circ pentru intreaga familie imi cumpar un bilet de avion sau cumpar jucarii pentru copii.

 • mihaeladr April 26, 2012 at 9:04 am

  Pe unde mai instaleaza circul acum in Ploiesti?

 • vienela April 26, 2012 at 9:10 am

  La gara de vest. Dar ala nu e circ… :))

 • Zdwuby April 26, 2012 at 12:44 pm

  Au reclama buna si foarte difuzata(tv, afise, masini care se plimba prin oras cu difuzoare, etc) => lumea se duce sa cumpere bilete..Banii pe bilete nu sunt returnabile…pe ei atat ii intereseaza…sa iasa banul…

 • Rozy BumBushka April 26, 2012 at 10:16 pm

  Am vazut si prin Sibiu ceva afise, dapai cine se duce:)

 • vienela April 27, 2012 at 5:02 am

  Stai in Ploiesti, Mihaela?

 • vienela April 27, 2012 at 5:07 am

  Exact! Si nimic de oferit!!!

 • vienela April 27, 2012 at 5:09 am

  Ma voi mai duce doar daca vine un circ mare, despre care sa fi auzit ca e bun1

 • mihaeladr April 27, 2012 at 11:00 am

  Am stat si de loc sunt din Ploiesti! Acu sunt prin Moldova!

 • Temperament | Iubesc Viaţa August 19, 2012 at 10:47 am

  […] nu am scăpat de acest microb, dovadă fiind faptul că am povestit despre motani geloşi, despre menajerii, vânzătoare sau chiar despre […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.