Cu niște ani în urmă, pe vremea când nici eu, nici soțul meu nu ne pierdeam vremea nu ne petreceam timpul liber pe internet, într-un concediu ne-am decis să fim cu adevărat diferiți când personalizăm baia. Ușor de zis, greu de făcut, în condițiile în care nici unul dintre noi nu se pricepea la amenajări sau la obiecte sanitare. Dacă astăzi aș personaliza iar baia, cu siguranță nu aș repeta greșelile făcute. În primul rând aș apela la sfatul unui specialist și aș cumpăra absolut toate obiectele sanitare din același loc, de preferat de la saniclas.ro, locul unde clientul primește, pe lângă obiectele sanitare comandate, consultanță și service de la personalul instruit direct de producători.

 logo_sani

Pe atunci, am luat magazinele orașului la rând, cu o frenezie de nedescris în cuvinte. Dintr-un loc am cumpărat un lavoar cu piedestal, culoarea oului de rață. Mai bine am fi căutat în culoarea oului de dinozaur… De ce oare acest verde antipatic, când am fi putut alege pentru baie o combinație de alb-roșu? În timp, am mai descoperit ceva neplăcut legat de acest lavoar: pentru cei care dețin o baie spațioasă sau care nu au o familie numeroasă, lavoarul cu piedestal este foarte potrivit, căci dă eleganță camerei de baie. Cei care nu se încadrează în aceste categorii, ar trebui să cumpere un lavoar de pus pe blat sau orice alt fel de lavoar, pentru a ascunde sub el un corp de mobilier.

produs8551a327655000.2

De la un alt magazin ne-am ales bateria pentru lavoar, pentru că îmi plăcuse modelul. Nici măcar nu ne-am deranjat să măsurăm țeava bateriei înainte de cumpărare. Abia acasă, după ce am montat-o, am descoperit că ieșea în afara lavoarului, deci nu putea fi folosită. Am strâns din dinți, căci era doar vina noastră. Am hotărât să alegem tot culoarea oului de rață pentru vasul de wc, rezervor și cadă, însă nicăieri în oraș nu am găsit aceeași nuanță de verde. Persistând în greșeală, am cumpărat obiectele sanitare în nuanțe apropiate de verde imposibil, așa că acum avem un fel de tricolor în baie. Nu ar fi fost mai simplu să cumpărăm o cada alba? Albul este elegant, se potrivește cu orice altceva și, în ciuda părerilor preconcepute, este cel mai ușor de întreținut.

Când a venit vremea să alegem faianța și gresia, eram deja plictisiți de atâta verde în nuanța oului de rață, așa că am ales, tot neinspirați, o combinație de alb-bleu-gri, care se potrivește ca nuca în pereții băii. Pentru bideu nu este loc în cutiuța noastră de chibrituri, deși tare mi-aș fi dorit să am un asemenea obiect sanitar. Nici mobilier de baie nu avem, din cauză că faianța urcă până sus pe pereți și ar trebui spartă pentru a monta vreun dulăpior, iar pe jos nu este loc. Oglinda cu spoturi incastrate am reușit să o spargem la un colț încă de la montare, de parcă tocmai pregăteam o comedie proastă. Cine va face ca noi, ca noi să pățească!

7297bugnatese oxford

Nici acum nu înțeleg de ce, când există atâtea culori, atâtea modele, noi am ales cele mai urâte și nepotrivite culori și obiecte sanitare pentru spațiul în care omul se relaxează în intimitate. Tocmai de aceea vreau să vă conving să fiți diferiți când personalizați baia, dar în sensul bun, nu așa cum am fost noi. Documentați-vă inainte, cereți sfatul profesioniștilor, alegeți totul de la un singur magazin și, dacă nu sunteți de meserie, lasați un specialist să vă monteze lavoarul, cada sau cabina, bideul, vasul de wc, oglinda, mobilierul și orice altceva mai decideți să puneți în baie.