M-am trezit devreme, cu gândul să caut cadoul de la Moş Nicolae în bocancii pe care am uitat să îi şterg de praful adunat în săptămâna ce a trecut de când nu  am ieşit din casă. Starea mea de indispoziţie s-a accentuat în clipa în care mi-am dat seama că iar am pretenţii prea mari, că vreau să primesc mai mult decât ofer. Ce obligaţie are Moş Nicolae la mine? Ce favor i-am făcut eu acestui moş, pentru a-i reproşa acum că nu a trecut şi pe la mine?

Poate că totuşi a trecut, încercând să nu lase urme? Poate că moşul i-a sugerat soţului meu să îmi ofere aseară un cadou drăguţ? Poate tot moşul a îndemnat-o pe Andreea să îmi trimită bicicleta pe care m-am bâtut certat luptat plimbat cu Ionuţ marţi seara, până când am făcut febră musculară? Poate moşul a convins-o pe soacra mea să îmi trimită colecţia ei de cărţi de la Adevărul, pe care le ţinea în nişte saci, încă nescoase din ţiplă? Nu prea cred.

Poate că am fost cuminte anul acesta sau poate uneori mai trece norocul şi pe la uşa mea. Dar starea de indispoziţie rămâne prezentă. Ieri facebook-ul era plin de anunţuri şi fotografii cu şi despre zăpadă. În multe oraşe ale ţării a nins. Pe unii i-a bucurat, pe alţii i-a luat prin surprindere :-O . Aşteptam din clipă în clipă să ningă şi în Ploieşti, mai ales că cerul era cenuşiu, afară chiar mirosea a iarnă, iar în casă se simţea aromă de portocale. Cum să nu fiu indispusă, când mă trezesc la ora 4, 30 şi văd că la noi A PLOUAT. Cum să plouă în luna decembrie, tocmai în anul în care îmi doresc şi eu câţiva fulgi de zăpadă?

Totul a început ieri, când am acordat mai mult timp florilor şi am descoperit că pământul în care stau este orice, numai pământ nu. Nisip, pietricele şi beţişoare. Cine mi-a furat pământul din ghivece? Încercând să aflu de la alţii ce pot face în plus pentru florile mele, am citit pe un site că apa de la robinet nu le face bine plantelor de apartament. Soluţia ar fi ca în zece litri de apă să pun zeama de la o jumătate de lămâie. După o noapte de aşteptare, această apă “nu va mai conţine clor activ” şi va fi potrivită pentru udare.

Cum sper să scap de această stare de indispoziţie? Mă duc să-mi cumpăr ţigări, mai fac o cafea bună, mănânc o ciocolată Haselnuss (merci, iubitu’) şi îl ascult pe Fabrizio Moro.