Nu pot uita ca eram prin scoala generala cand ai mei au inceput sa aiba discutii in contradictoriu cu privire la ceea ce urma sa fac in viata. Eram, ca si acum, un cocktail de aroganţă şi încăpăţanare, stins cu inocenţă. I-as fi ascultat, caci ma cresteau frumos, numai ca aveam si eu propriile dorinte si visuri , fara legatura cu ceea ce sperau ei. Tata visa sa devin ofiter, sa ii calc pe urme, iar mama si bunica, mai modeste, considerau ca as fi fost potrivita pentru un post de contabil. Eu, care nu sufeream matematica si care nu pricepeam mare lucru din ea. Pe atunci nu exista internet, nu aveai de unde si cum sa descarci vreun program contabilitate primara, acel ciel simplu sau orice soft gestiune stocuri. Pentru cei care astazi pleaca pe drumul vietii, lucrurile sunt mai simple.

Cand eram eu copil, nu venea nimic mura in gura, nici ciel simplu, nici vreun program contabilitate primara, nici soft gestiune stocuri. Pe atunci trebuia sa inveti pe rupte, sa te implici, sa te zbati. Acum, ca le vine totul de-a gata, multi tineri nu vor sa mai munceasca. Unii nu stiu nici macar ce vor sa fie in viata, incotro sa isi indrepte pasii. Desi, daca stau sa ma gandesc, unii au noroc si gata. Eu stiam ce imi doream sa devin, stiam cum pot ajunge la respectivul rezultat, dar nu am avut noroc si viata mi-a purtat pasii catre cu totul si cu totul altceva.

Singurul meu noroc a fost si este ca sunt un om responsabil, ca indiferent de treaba pe care o am de facut, oma zbat sa o fac bine, sa iasa totul perfect, sa nu imi poata reprosa nimeni ca sunt delasatoare, ca nu ma pricep sau ca nu imi pasa. Daca ar fi sa o iau de la capat acum, probabil tot nu m-as apropia de contabilitate, decat poate daca as stapani bine calculatorul si m-as pricepe sa fac eu diverse programe ajutatoare, nu sa le folosesc. Mi-ar placea sa fiu asa cum sunt cei de la Ciel.ro, sa le ofer oamenilor solutii la problemele pe care le au, fie ca e vorba despre contabilitate primara, fie ca vor un soft gestiune stocuri, fie orice altceva din acest domeniu. Ciel simplu este un program gratuit de contabilitate primara si gestiune stocuri.