Mirosul de zmeură proaspăt culeasă din grădină se împrăștie în jur, amestecându-se cu aromele subtile răspândite de floarea de măceș. Copilul din mine se trezește brusc. Alungă din gând oboseala acumulată în noaptea ce a trecut, își întinde brațele către tavanul camerei, inhalează parfumul amețitor de pământ reavăn și apoi deschide ochii. A plouat! Chiar a plouat în Scoția, după aproape o lună în care cerul s-a păstrat senin, ca un zâmbet inocent de prunc. Mănânc o cireașă de iunie. La mulți ani, copile! îmi spun în gând. Cerul mă salută și el cu un tunet. E primul tunet pe care îl aud de când m-am mutat în această țară. Zâmbesc.

Cerul și pământul se unesc într-o îmbrățișare nelumească – copil care și-a rătăcit pe undeva copilăria și acum trebuie să se prefacă a fi adult, zmeură strivită între buze, cireșe împrăștiate prin pat, plante pe care picăturile de ploaie stau ca niște ochi deschiși a mirare, nori scuturându-și preaplinul, tunet ce anunță un 1 iunie spălat de păcatele umanilor prea repede crescuți și… urlete ale câinilor scoțieni, speriați de glasul necunoscut și răgușit al cerului. E ziua copilului! E o întoarcere în timp pentru mine. Mai mănânc o cireașă. Câinii vecinilor continuă să urle a spaime ancestrale.

Doar Bruno doarme liniștit, cu burta în sus, ca un copil care știe că nimic rău nu se poate întâmpla când cerul și pământul se unesc în îmbrățișări de-o clipă.

La mulți ani copilului din tine, cititorule!