După cum bine știe toată lumea, nu doar electrocasnicele au diferite clase de performanță energetică, în funcție de care li se stabilește valoarea și prețul, ci și construcțiile au o clasificare asemănătoare. Această clasificare a clădirilor le încadrează în clase energetice care merg de la A și până la G, unde A reprezintă varianta cea mai bună din punct de vedere energetic. Clasa energetică se obține calculând consumul anual specific de energie, iar acest lucru se realizează prin cumularea diverselor consumuri specifice: apa caldă de consum, încălzire, climatizare, iluminat artificial și ventilare mecanică. E bine de știut că valorile consumului anual specific de energie se vor regăsi pe oricare certificat energetic, pe prima pagină și că acesta poate fi de folos celor care doresc să aducă îmbunătățiri, în așa fel încât să reducă din consum.

Pentru a obține un certificat energetic la preț bun și într-un timp cât mai scurt, puteți apela la firma Enermed Impex SRL (clic pe linkul de mai sus). Certificatul energetic îl puteți primi chiar și la 4, până la 24 de ore de la momentul în care specialistul firmei a vizitat imobilul pentru care solicitați certificat energetic. Firma pe care o recomand oferă acest serviciu în București și județul Ilfov, precum șiîn județele Argeș (Pitești), Prahova (Ploiești), Brașov, Giurgiu, Cluj, Timiș (Timișoara), Tulcea și Constanța. Firma Enermed Impex SRL are specialiști (doctori ingineri) cu o experiență de peste 18 ani în domeniul energetic, atestați ca auditori energetici gradul I, oameni care au elaborat până acum mii de certificate energetice.

Să nu confundați certificatul energetic cu auditul energetic. Când spunem audit energetic ne referim la găsirea soluțiilor care să ajute la îmbunătățirea performanțelor energetice ale clădirii/unității de clădire descoperite la momentul emiterii certificatului energetic (sau atunci când se efectuează calculul energetic). Apelând la firma Enermed Impex SRL pentru un audit energetic, veți primi soluții care să vă ajute la remedierea problemelor, în așa fel încât să se ajungă la cel mai înalt nivel de confort atât în ceea ce privește anvelopa respectivei clădiri, cât și în privința întregului ansamblu de echipamente tehnice: încălzire, ventilare, apă caldă, răcire, iluminat etc.

Specialiștii firmei Enermed Impex SRL, prin respectivul audit energetic, vor putea găsi cele mai potrivite soluții ce vor duce la scăderea consumului energetic (modernizare și/sau reabilitare) și a emisiilor de gaze poluante, venind astfel în sprijinul locatarilor din imobil. Orice audit energetic aduce astfel trei mari avantaje: confort sporit, economie de energie și încadrarea clădirii într-o clasă energetică superioară. Sfatul meu este ca, atunci când vă decideți să solicitați un certificat energetic sau un audit energetic, să cereți și un raport de termoviziune (termografie) in constructii, mai ales că prețul este mic și totul se desfășoară foarte rapid.

Raportul de termoviziune (termografie) în construcții aduce informații suplimentare față de certificatul energetic, găsind astfel punctele slabe ale clădirii, determinând zonele unde există pierderi de căldură. Acest lucru se realizează prin intermediul unor camere de termoviziune performante și, desigur, cu ajutorul personalului specializat (doctori ingineri ai firmei Enermed Impex SRL). Clădirea este supusă controlului neinvaziv al camerelor cu raze infraroșii. După scanare, înregistrările sunt transformate în imagini color care, în funcție de culoare și intensitate, indică zonele unde există probleme. Rolul specialiștilor este de a interpreta rezultatele obținute și de a oferi un raport de analiză beneficiarului.

Raportul de termoviziune (termografie) în construcții determină zonele unde există pierderi de căldură, unde izolația termică nu (mai) este eficientă, observă infiltrațiile excesive de aer, dar și diverse probleme de construcție ori conducte înfundate, zone cu mucegai și condens etc. Toate aceste probleme, odată descoperite, pot fi ușor remediate , astfel încât clădirea supusă examinării să poată fi corect reabilitată și ridicată la o clasă de performanță energetică superioară. Aceste rapoarte – certificat energetic, audit energetic, termoviziune (termografie) în construcții – pot fi realizate la prețuri mici și într-un timp foarte scurt prin intermediul firmei Enermed Impex SRL.

Mai multe detalii pe site-ul https://www.certificat-rapid.ro sau la numerele de telefon:

0722.592.242 si 031.420.31.30 (București și alte localități)

0722.592.242 (județul Constanța)