Atunci cand esti in postura parintelui al carui copil este autist, intreaga ta viata se concentreaza pe dorinta de a-l face bine pe cel mic cu ajutorul terapiilor dedicate in acest sens.

Orice parinte doreste tot binele din lume pentru copilul sau. De-a lungul vietii face tot posibilul pentru ca acestuia sa nu ii lipseasca nimic si sa duca un trai lipsit de griji.

Insa ce faci cand descoperi ca acesta are autism? Bineinteles, scopul tau ramane acelasi, ba chiar iti dai si mai mult interesul pentru ca acesta sa duca o viata normala, sa se dezvolte corespunzator si, mai ales, sa reuseasca sa se integreze in societate la fel ca si ceilalti copii.

Autismul este o tulburare de dezvoltare a copiilor ce isi face de obicei aparitia pana la varsta de 3 ani. Este extrem de important sa observi cu mare atentie comportamentul si limbajul copilului pentru a detecta din timp primele semne ce tradeaza aparitia autismului. Descoperit si incepand si terapie de la o varsta cat mai frageda, sansele de recuperare sunt mai mari.

Centrul Pas cu Pas – un loc ce ofera siguranta copiilor cu rulburari de dezvoltare

Daca locuiesti in Suceava si cauti un centru unde copilul tau cu autism sa aiba parte de toata atentia si ajutorul necesar pentru recuperare, solutia este Centrul Pas cu Pas Suceava. In cadrul acestuia, o echipa de specialisti compusa din psihologi, logopezi, psihopedagogi si kinetoterapeuti realizeaza sedintele de terapie cu mult profesionalism si dedicare.

Empatia si dragostea fata de copii a acestora, imbinate cu intreaga experienta si cursurile de formare in acest domeniu au dus la obtinerea unor rezultate pe care parintii si le-au dorit atunci cand au decis sa opteze pentru serviciile Centrului Pas cu Pas.

In cadrul Centrului se realizeaza o serie de terapii de specialitate pentru a-i ajuta pe copii sa se dezvolte din toate punctele de vedere. Terapia individuala ABA, terapia de grup, terapia 3CÒ, logopedia, kinetoterapia si masajul, combinate armonios, contribuie atat la dezvoltarea copiilor cu autism, cat si la integrarea acestora in societate.

Cat de importanta este logopedia?

Dupa cum mentionam anterior, copiii cu autism beneficiaza de sedinte de terapie logopedica la Centrul Pas cu Pas. Cu ajutorul acesteia, celor mici le este restaurat si stabilizat limbajul, fiind folosite diverse tehnici cu caracter general, dar si specifice acestei tulburari.

Unii copii cu autism au un limbaj lacunar, defectuos, iar altora le lipseste cu desavarsire. Aici intervine logopedul care, colaborand in mod eficient atat cu terapeutul cat si cu parintii, lucreaza in dezvoltarea unui vocabular si a unui limbaj coerent.

Ce trebuie stiut e ca sedintele de logopedie nu sunt suficiente si parintii trebuie sa continue sa aplice si acasa tehnicile folosite de catre logoped. In definitiv, autismul este o tulburare ce necesita terapie continua, atat in cadrul Centrului, cat si acasa.

Mai multe informatii despre activitatea si rezultatele ce se obtin in urma terapiei de care au parte copiii cu autism in Centrul Pas cu Pas, cei interesati regasesc direct pe site-ul oficial centrulpascupas.ro.