Cele mai frumoase mesaje de dragoste pentru Valentine’s Day

Cele mai frumoase mesaje de dragoste pentru Valentine’s Day. Voi incepe acest articol prin a le raspunde celor care intreaba cand este ziua indragostitilor 2022. Ei bine, Valentine’s Day sau Ziua Indragostitilor este intotdeauna pe data de 14 februarie. Inițial a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus, Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste și dragoste romantică în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară.

Citate de dragoste pentru ea. Citate de dragoste pentru el. Valentine’s Day

 

 

In descrierea de pe youtube a videoclipului de mai sus vei gasi trimiteri catre alte videoclipuri deosebite, emotionante, cu Citate de dragoste pentru el și pentru ea, Citate de dragoste triste pentru cei care suferă la despărțire si o Declarație de dragoste emoționantă pentru el.

Happy Valentine’s Day!

Desi in Romania inca mai sunt persoane care spun ca nu ar trebui sa sarbatorim Valentine’s Day, ca avem si noi o sarbatoare romaneasca a dragostei (Dragobetele), tot mai multa lume alege sa se bucure de ziua indragostitilor, sa ofere cadouri celor dragi si sa aprecieze tot ceea ce aduce nou aceasta sarbatoare.

Eu am postat mai sus un videoclip muzical de exceptie cu cele mai frumoase mesaje de dragoste pentru Valentine’s Day. Il poti oferi in dar partenerului sau partenerei nu numai de ziua indragostitilor, ci in orice zi din an, caci dragostea nu se sarbatoreste numai o data pe an, ci in fiecare zi, in fiecare clipa a vietii.

Cele mai frumoase mesaje de dragoste pentru Valentine's Day

Tot despre dragoste am mai scris de-a lungul timpului cateva articole care s-ar putea sa iti placa si sa te inspire daca vrei sa ii trimiti iubitei sau iubitului cele mai frumoase mesaje de dragoste pentru Valentine’s Day:

Dulceaţa de ardei iute este ca dragostea (şi viceversa)

Declarație de dragoste emoționantă – Eva către Adam

Nichita Stănescu – poezii scurte sau doar citate

Manualul iubirii – am iubit și iubesc viața

Dragobete în varianta vienelară

Cuvinte topite în sărut, plecare și lacrimi

Sărbătorim sau nu Valentine’s Day?

Nu am dansat decât o vară cu tine, o vară sfâșietoare

Iata si legenda Sfantului Valentin, asa cum apare ea pe pagina de wikipedia:

Odată era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit și a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică, dar majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă în luptă. Împăratul s-a gândit că, în locul luptei, bărbații preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor. În consecință, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbați să meargă la război și să lupte ca niște adevărați soldați.

Valentin, care era un preot creștin, credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu, iar Claudiu nu avea dreptul sa-l interzică. El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind făcute în locuri secrete, pentru a nu putea fi găsit de împărat.

Într-un final, Claudiu l-a găsit și l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerând că este un om tânăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Când Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind “Adu-ți aminte de Valentin al tău.”

Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viața Sfântului Valentin și nu se știe dacă legenda are o bază istorică reală.