Prietenii și familia m-au tot avertizat că mi se va face rău într-o zi de atâta oboseală, dar eu, încăpățânată, am continuat să le ignor sfaturile. Știți cum e… ”Nu mi se poate întâmpla mie…”. Și uite că s-a întâmplat. Scriam de zor la un articol. Am simțit cum mă gâdila ceva pe nara dreaptă și, în secunda următoare, picuri calzi de sânge au început să cadă pe laptop și pe mână, ca un avertisment de cod roșu. M-am întins în pat, am încercat să adorm, însă după două cafele abia băute, greu poți pune geană pe geană.

Simțeam că ceva dulce m-ar fi repus pe picioare, dar nu aveam nimic care să îmi placă. Mi-a trecut prin cap să fac niște pâine cu ou. Ieftin, rapid și gustos, nu? Nu mai mâncasem de o viață, nici nu eram sigură că mai știu să fac. Am coborât din pat cam amețită și m-am oprit în bucătărie. Am tăiat câteva felii de pâine. Într-o farfurie adâncă am pus lapte (doar până la bordură), un plic de zahăr vanilat, o jumătate de sticluță de esență de rom și trei linguri de zahăr tos. În altă farfurie am bătut trei ouă.

Tigaia cu puțin ulei pe fund se încălzea pe foc, în timp ce eu înmuiam rapid felia de pâine în sirop, apoi o tăvăleam prin ou. Mi-am amintit la timp că nu trebuie puse mai multe felii de pâine în lapte, în același timp, pentru că se înmoaie prea rău. Am prăjit câte două felii în tigaie. Pe prima am mâncat-o aproape nemestecată. A doua felie a ajuns la băiatul meu, pe o farfurioară. A gustat din ea, m-a privit în ochi și m-a întrebat, râzând:

-De ce m-ai chinuit atâția ani cu tentativele alea de gogoși pe care le făceai sau le cumpărai, când pâinea asta, înmuiată în sirop, dată prin ou și prăjită, este cea mai bună gogoașă din lume?

Ciudat sau nu, după ce am mâncat vreo trei ”gogoși”, mi-am revenit miraculos, de parcă niciodată nu m-aș fi simțit rău. Mi-am revenit atât de bine, că am putut urmări niște discuții furtunoase pe facebook, discuții legate de cel mai proaspăt ”scandal”.

Înainte de a adormi, am scris câteva cuvinte pe facebook… ”Ce țară! Ce oameni! Ce teme importante de dezbătut! Iar s-a împărțit online-ul în două, încercând să afle dacă acel neurochirurg a făcut bine afișându-și chiloții…”…