A condus destinele a sute de oameni, a contribuit la prosperitatea familiei sale, a muncitorilor ce au lucrat în subordinea sa, a fabricii în care a petrecut atâtea și atâtea ceasuri din viață. Acum, bătrân fiind, își petrece mare parte din timp pe banca din fața blocului, privind spre trecătorii grăbiți. Nu așa imaginase el, când ieșise la pensie, că își va trece vremea. Primise cadou, drept recompensă pentru întreaga activitate, un ceas Fossil, marcă ce își inspiră designul din stilul anilor ’50-’60, ținând totuși cont de moda actuală, dar fără să adopte un “limbaj” pretențios. Bucurându-se de un succes enorm în America, marca de ceasuri Fossil a fost rapid recunoscută pe piețele internaționale, în special pentru că oferă echilibrul perfect între stil și funcționalitate, fiind căutată în principal de către persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, persoane ce duc o viață activă și diversificată. Îl privea des, cu nostalgie, imaginându-se ce se întâmpla în fabrică în acele clipe.

marca ceasuri Fossil

Erau și zile în care purta la mână ceasul Fossil GRANT ME3027 primit cadou de la fiul său, azi mare inginer undeva în occident. Ceasul atrage atenția datorită display-ului analog, cadranului de culoare crem și geamului din cristal mineral (material ce se regăsește la oricare ceas Fossil). Carcasa din oțel inoxidabil argintiu contrastează într-un mod plăcut cu maronia curea de piele, având lățimea de 22 mm. Mecanismul automatic, arătătoarele cu inserții luminescente și rezistența ceasului la 5 atmosfere îi amintesc bătrânului de zilele în care fiul său făcea diverse experimente, prefigurând astfel viitorul inginer. Unde zburaseră anii? Când se adunaseră atâtea riduri? Cine i-ar putea aduce înapoi orele frumoase petrecute alături de unicul său copil?

ceas-fossil-grant-me3027-161865

 

Mă opresc zilnic lângă el. Îi ofer un mic dulce și îi ascult poveștile de viață, iar timpul trece pe nesimțite, într-un tic-tac neauzit. Îl întreb care este cea mai plăcută oră a zilei și răspunsul lui mă pune pe gânduri. Sucește ușor mâna, în așa fel încât să își poată privi cadranul cu cifre romane al ceasului. Cu glas răgușit îmi spune:

-Pentru tine, care ești mamă, cea mai plăcută oră a zilei este cea în care îți revezi copilul și simți cum brațele lui durdulii te cuprind pe după gât, cu dragoste.

Pentru un om de știință, cea mai plăcută oră a zilei este cea în care vede cum ideea lui prinde viață, pentru folosul întregii omeniri.

Pentru un îndrăgostit, cea mai plăcută ora a zilei este cea în care stă ochi în ochi și mână în mână cu ființa adorată, uitând de trecerea timpului.

Pentru un scriitor, cea mai plăcută oră a zilei este cea în care așterne ultimul cuvânt în cartea ce va bucura suflete sensibile.

Pentru un muncitor, cea mai plăcută oră a zilei este cea în care încheie programul de lucru și poate lăsa uneltele jos, spre odihna trupului istovit.

Pentru mine, cea mai plăcută oră a zilei este cea în care privesc nerăbdător unul dintre ceasurile Fossil, în așteptarea clipei când te vei opri pe bancă și mă vei ruga să depăn amintiri.

Nu ignorați bătrânii de pe bănci! S-ar putea ca, pentru ei, cel mai plăcut ceas al zilei să fie cel în care oamenii le dovedesc că încă mai contează… Dacă aveți părinți și vreți să le aduceți o bucurie la apusul vieții, oferiți-le cadou un ceas! Un ceas de mână marca Fossil sau un ceas plăcut, în care să depene amintiri…

 watchshop