Skip to main content

Cel mai plăcut ceas al zilei

A condus destinele a sute de oameni, a contribuit la prosperitatea familiei sale, a muncitorilor ce au lucrat în subordinea sa, a fabricii în care a petrecut atâtea și atâtea ceasuri din viață. Acum, bătrân fiind, își petrece mare parte din timp pe banca din fața blocului, privind spre trecătorii grăbiți. Nu așa imaginase el, când ieșise la pensie, că își va trece vremea. Primise cadou, drept recompensă pentru întreaga activitate, un ceas Fossil, marcă ce își inspiră designul din stilul anilor ’50-’60, ținând totuși cont de moda actuală, dar fără să adopte un “limbaj” pretențios. Bucurându-se de un succes enorm în America, marca de ceasuri Fossil a fost rapid recunoscută pe piețele internaționale, în special pentru că oferă echilibrul perfect între stil și funcționalitate, fiind căutată în principal de către persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, persoane ce duc o viață activă și diversificată. Îl privea des, cu nostalgie, imaginându-se ce se întâmpla în fabrică în acele clipe.

marca ceasuri Fossil

Erau și zile în care purta la mână ceasul Fossil GRANT ME3027 primit cadou de la fiul său, azi mare inginer undeva în occident. Ceasul atrage atenția datorită display-ului analog, cadranului de culoare crem și geamului din cristal mineral (material ce se regăsește la oricare ceas Fossil). Carcasa din oțel inoxidabil argintiu contrastează într-un mod plăcut cu maronia curea de piele, având lățimea de 22 mm. Mecanismul automatic, arătătoarele cu inserții luminescente și rezistența ceasului la 5 atmosfere îi amintesc bătrânului de zilele în care fiul său făcea diverse experimente, prefigurând astfel viitorul inginer. Unde zburaseră anii? Când se adunaseră atâtea riduri? Cine i-ar putea aduce înapoi orele frumoase petrecute alături de unicul său copil?

ceas-fossil-grant-me3027-161865

 

Mă opresc zilnic lângă el. Îi ofer un mic dulce și îi ascult poveștile de viață, iar timpul trece pe nesimțite, într-un tic-tac neauzit. Îl întreb care este cea mai plăcută oră a zilei și răspunsul lui mă pune pe gânduri. Sucește ușor mâna, în așa fel încât să își poată privi cadranul cu cifre romane al ceasului. Cu glas răgușit îmi spune:

-Pentru tine, care ești mamă, cea mai plăcută oră a zilei este cea în care îți revezi copilul și simți cum brațele lui durdulii te cuprind pe după gât, cu dragoste.

Pentru un om de știință, cea mai plăcută oră a zilei este cea în care vede cum ideea lui prinde viață, pentru folosul întregii omeniri.

Pentru un îndrăgostit, cea mai plăcută ora a zilei este cea în care stă ochi în ochi și mână în mână cu ființa adorată, uitând de trecerea timpului.

Pentru un scriitor, cea mai plăcută oră a zilei este cea în care așterne ultimul cuvânt în cartea ce va bucura suflete sensibile.

Pentru un muncitor, cea mai plăcută oră a zilei este cea în care încheie programul de lucru și poate lăsa uneltele jos, spre odihna trupului istovit.

Pentru mine, cea mai plăcută oră a zilei este cea în care privesc nerăbdător unul dintre ceasurile Fossil, în așteptarea clipei când te vei opri pe bancă și mă vei ruga să depăn amintiri.

Nu ignorați bătrânii de pe bănci! S-ar putea ca, pentru ei, cel mai plăcut ceas al zilei să fie cel în care oamenii le dovedesc că încă mai contează… Dacă aveți părinți și vreți să le aduceți o bucurie la apusul vieții, oferiți-le cadou un ceas! Un ceas de mână marca Fossil sau un ceas plăcut, în care să depene amintiri…

 watchshop

Comments
 • Mihaela Dămăceanu July 28, 2014 at 6:47 am

  Aşa este, nicio clipă nu poate fi mai plăcută decât ce aîn care copilul te cuprinde în braţe.

 • Javra July 28, 2014 at 3:34 pm

  Prima oară când am văzut numele firmei, m-a pufnit râsul, gândindu-mă la fosilă. Dar e o marcă bună.

  • Vienela July 28, 2014 at 3:36 pm

   Pentru o clipa, si eu m-am gandit ca alegerea mea, de a scrie in acelasi articol despre un batran si marca Fossil, este cumva neinspirata. Apoi mi-am dat seama ca este o marca mult prea importanta pentru a lua in seama o astfel de gluma. 🙂

 • Ana July 29, 2014 at 7:50 am

  Mie-mi plac ceasurile de mana si le utilizez , desi la unul din ceasurile mele nu mai vad ecranul , fara sa am ochelarii pe nas… 😀

  • Vienela July 29, 2014 at 8:06 am

   Eu nu mai vad bine nimic, de cand imi petrec mare parte din viata pe net… 🙂

 • Rica Mihai July 29, 2014 at 9:26 am

  mda, tentant

 • Diana July 30, 2014 at 11:38 am

  Ooooo! Mi-a stat ceasul cand am vazut ce preturi au la ceas! :)) As zice ca cei mai multi români castiga putin mai mult decat pretul unui ceas, iar altii chiar muncesc doar… pentru un ceas…

  • Vienela August 20, 2014 at 11:33 am

   :))) Nici macar nu te pot contrazice, din pacate. Dar cred ca nu s-ar comercializa, daca nu ar exista si acel mic procentaj de romani care castiga mai mult si care cumpara asemenea ceasuri fara sa clipeasca. 😉

 • Urgent!!! | Vieneland August 15, 2014 at 7:07 pm

  […] Update: vad ca am fost ajunsa din urma si la acest articol, asa ca please, un minut si pentru site-ul watchshop, intrand de pe acest articol. […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.