Leapşa de astăzi vine tocmaiii de pe meleaguri canadiene, de la Anărkali, căreia îi place să inventeze mereu câte un nou set de întrebări bloggeristice. :-P

Ce faceţi când…

1. … sunteţi deprimaţi (trişti, necăjiţi) ?

În primul rând aprind un PALL MALL, apoi încerc să dezleg un careu de sudoku, ocupaţie care mă deconectează parţial sau citesc, ceea ce mă rupe total de realitate. :))

2. … sunteţi nervoşi (furioşi, supăraţi nevoie mare, frustraţi) ?

În primul rând aprind un PALL MALL, apoi înjur cu patos, eventual trântesc vreun obiect care îmi stă obraznic în cale, fac reproşuri, povestesc cuiva ce mi s-a întâmplat, după care mă calmez.

tigara pall mall

3. … sunteţi şocaţi, revoltaţi, perplecsi ?

Într-o primă fază rămân fără cuvinte, apoi le regăsesc şi le dau drumul năvalnic, încercând să îmi explic ce s-a întâmplat. De cele mai multe ori chiar încerc să îmi fac dreptate, mie sau celor care au nevoie în acele clipe.

4. … sunteţi dezamăgiţi ?

Depinde cât de mare este dezamăgirea. Dacă sunt dezamăgită că nu a mai găsit Mihai la magazinul din colţ ciocolată cu stafide, stau bosumflată ca un copil până pleacă în căutare pe la alte magazine. Dar dacă aflu că cineva nu şi-a făcut treaba cum trebuia şi din acest motiv alţii au de suferit, iau foc şi mă port ca la punctul 2. Scriind despre ciocolată, mi s-a făcut poftă…

5. …sunteţi fericiţi ?

Încerc să îmi împart fericirea cu cât mai multă lume, să dau un strop de bucurie oricui îmi iese în cale.

6. …nu vă simţiţi bine dpdv fizic (dar nu necesitaţi intervenţie medicală) ?

Dorm. Somnul este cel mai bun medicament din câte cunosc. Mereu îmi revin, mă trezesc de parcă nu aş fi avut niciodată nimic.

7. … sunteţi surprinşi plăcut şi neplăcut ?

Plăcut: Ador surprizele plăcute şi nu contenesc cu mulţumirile. Simt nevoia să îl recompensez pe cel care îmi aduce bucurii, să îi ofer şi eu ceva.

Neplăcut: Devin rece ca gheaţa, nu poţi scoate un cuvânt de la mine în primele secunde, privirea se schimbă, devenind tăioasă, iar în gând umplu frigider după frigider. Dar asta se aplică şi la punctele 2, 3, 4.

8. … sunteţi criticat, judecat, ridiculizat ?

Încerc să îmi dau seama dacă omul care mă critică sau ridiculizează are motive întemeiate sau o face din răutate. Dacă are dreptate, îmi fac mea culpa fără ruşine. Dacă nu are dreptate, îl sfătuiesc de pe acum să se abţină.

9. … vă este frică, aveţi anxietate sau sunteţi îngrijoraţi?

Aici m-ai prins. Nu prea sunt eu fricoasă, nu mă sperie multe pe lumea asta, dar când se întâmplă îmi pierd controlul, devin moale ca o cârpă, tremur şi nu mai gândesc logic. În general, când unul din membrii familiei păţeşte ceva şi la cutremure mi se întâmplă.

10. … sunteţi într-o situaţie neplăcută, în public ?

Ce aş putea să mai fac? Să scot ce este mai bun din acea situaţie sau să fac haz de necaz.

 

Dacă vi se par interesante întrebările, sunteţi liberi să preluaţi leapşa sau să răspundeţi printr-un comentariu aici, pe blog.