Cinematografia este una dintre artele ce ne-au facut viata mult mai frumoasa. Placerea de a urmari un film de calitate vine de multe ori si din frumusetea cadrelor pe care le putem admira. Ei bine, tehnologia folosita in realizarea filmelor a cunoscut o evolutie constanta. Progresul tehnologic a facut posibila trecerea de la filmele mute la cele sonor, de la cele alb negru catre filmele color sau trecerea de la filmele 2D spre cele 3D.

Cea mai populara tehnica din prezent

Una dintre cele mai performante si mai folosite metode din prezent este cea in care se folosesc dronele. Acestea sunt dispozitive ce permit filmarea din aer. Datorita acestui avantaj, acestea pot surprinde cu usurinta cadre impresionante.

Ce dotari poate avea o astfel de drona?

In primul rand, performanta oferita de catre o drone este legata de controlul pe care putem sa-l avem asupra ei. Asta poate sa insemne aria pe care o poate acoperi, altitudinea la care aceasta poate zbura, viteza de deplasare si nu in ultmul rand, calitatea filmarii. Cele mai performante drone sunt capabile sa filmeze atat cu rezolutie Full HD, cat si cu o rezolutie 4K.

filmari-cu-drona-4k

La ce poate fi folosita filmarea cu drona?

In aceasta idee se regaseste principalul avantaj al acestor aparate, utilitatea lor fiind foarte diversa. Cu ajutorul dronelor se pot crea diferite spoturi publicitare, se pot face prezentari din diverse perspective ale unor zone rezidentiale, se pot capta cadre spectaculoase ale unor forme de relief. De asemenea, acest tip de filmare poate fi folosit cu usurinta si in cadrul unor evenimente importante din viata noastra, cum ar fi nunta sau in cazul altor evenimente, precum concerte, spectacole, concursuri, etc.

filmari-cu-drona-pentru-stiri

Ce impact au avut asupra filmarii?

Odata cu lansarea pe piata a acestor dispozitive, efortul depus pentru a realiza filmari spectaculoase a fost puternic redus. Accesul dronelor la diferite inaltimi si in diferite spatii ne-a prezentat mai multe perspective si ne-a oferit posibilitatea de a vedea mai multe detalii, candva ascunse de posibilitatile tehnologice.

filmari-cu-drona-1

Cum poti beneficia de ele?

Oferta pentru aceste dispozitive devine din ce in ce mai accesibila. De asemenea, pentru a putea beneficia de filmari cu drone la diverse evenimente din viata noastra sau in multe alte scopuri, se poate colabora cu o firma profesionista.

Aceasta tehnologie a cunoscut o popularitate, nu doar in randul pasionatilor de filmat ci si in multe alte domenii, fiind in prezent una dintre cele mai cautate metode de a filma.

filmari-cu-drona-in-agricultura