Tuturor ne place să avem casa cât mai frumoasă, mai confortabilă, mai bine aranjată, mai… de invidiat, însă prea puțini oameni se nasc cu talentul de a o mobila și decora așa cum se cuvine, de a transforma niște obiecte aparent banale în lucruri cu personalitate, care să vorbească despre noi, despre pasiunile noastre, despre sufletele noastre. Același lucru pot spune și despre amenajarea grădinilor. Tocmai de aceea apreciez cum se cuvine portalul edifica.ro și munca depusă de cei din spatele lui, căci ofera permanent sfaturi, informații, sugestii, idei, știri și prezentări de evenimente relevante din acest domeniu, toate legate de diversele probleme cu care ne confruntăm când vine vorba despre amenajat casa și grădina.

La fiecare câteva zile apar pe edifica.ro articole complete, bine documentate despre tot ceea ce ne-ar putea ușura căutările privitoare la amenajarea și decorarea casei și a grădinii. Textele sunt utile, clare, bine structurate și întotdeauna însoțite de imagini care ajută la o mai bună înțelegere a ideilor prezentate în articole. De asemenea, veți observa că fiecare text își are locul bine stabilit într-o anumită categorie de pe site, astfel încât informațiile să fie la îndemâna tuturor, chiar și a celor mai puțin familiarizați cu tainele internetului. Mie absolut toate categoriile și subcategoriile de pe edifica.ro mi se par foarte interesante și utile și chiar am de gând să pun în practică vreo câteva idei găsite acolo, despre care voi povesti într-un articol viitor.

De ce consider că edifica.ro este cel mai bun portal, cea mai bună sursă de informare în ceea ce privește casa și grădina? Pentru că are tot ceea ce trebuie și chiar ceva în plus.

Sfaturi pentru casă – aici veti găsi, împărțite pe grupe, idei pentru amenajarea întregii locuințe: living, baie, bucătărie, dormitor, birou, camera copilului, precum și diverse informații cu privire la design-ul interior. Dacă doriți să aflați cum să vă amenajați spațiul de la capătul patului, cum să decorați un dormitor mic, cum să aranjați un dormitor zen, care sunt cele mai potrivite culori pentru un dormitor, aici veți găsi idei deosebite. Desigur, eu am ales să vă dau ca exemplu numai câteva dintre articolele din subcategoria sfaturi pentru dormitor, însă intrând pe linkul de mai sus veți descoperi că am scris doar despre o foarte mică parte din bogăția de informații disponibile pe site.

Sfaturi pentru grădină – împărțite în idei referitoare la grădină, informații despre diverse plante și recomandări pentru design exterior, absolut toate articolele de aici sunt utile celor care locuiesc la curte și care doresc să se bucure de mult verde, de mireasa florilor, de plante sănătoase, dar și de un aspect al curții care să le aducă în fiecare clipă senzația că a meritat tot efortul depus pentru amenajare. De asemenea, consider că informațiile sunt utile și celor care vor să afle mai multe despre decorarea unei terase, a unui balcon etc. Îmi permit să vă sfătuiesc să citiți măcar articolul despre “cum să reduci efectele caniculei în grădină”, știut fiind faptul că nu numai pe oameni îi afectează căldura excesivă, ci și plantele suferă atunci când temperaturile de afară sunt ridicate.

Sfaturi și informații cu privire la construcții și amenajări – aici puteți găsi detalii despre amenajări interioare, amenajări exterioare, dar și o multitudine de detalii despre materiale de construcții, tehnologii moderne, arhitectură, eco imobiliare și câteva povești deosebite despre case deosebite din lumea mare. Vă invit să le citiți, căci merită atenția noastră fie că avem deja o casă, fie că urmează să o contruim. „Vreau să am un sentiment de deschidere într-o casă care să mă ferească de privirile vecinilor.” Aceasta a fost provocarea arhitectului: să îmbine nevoia de intimitate a clientului cu stilul preferat de acesta, o arhitectură deschisă şi luminoasă. – fragment preluat de pe site-ul edifica.ro, din povestea despre Villa Z din Casablanca.

Poate că m-am lungit cam mult cu acest articol, însă cei “vechi” știu că atunci când îmi place cu adevărat ceva, mi-e greu să mă abțin să nu scriu romane întregi. Iar dacă vă spun că portalul edifica.ro este cea mai bună sursă de informare pentru casă și grădină, atunci să știti că așa este. Nu am putut acoperi decât o mică parte din informațiile disponibile pe site, însă nu închei până când nu vă povestesc în câteva cuvinte despre faptul că puteți găsi acolo sfaturi și informații din categoria Stil de viață și Practic, unde articole despre celebrități, destinații turistice, Paști, Crăciun, curățenie, organizare, tranzacții imobiliare, calculator taxe notariale, legislație și diverse evenimente abia așteaptă să fie citite.