Update: Persoana despre care vorbesc în acest articol de blog a reușit să slăbească de la 90 de kilograme la 69 de kilograme doar cu cafea verde și mergând pe jos în fiecare zi vreme de o oră.

Ai râs vreodată de oamenii graşi? Ţi-a fost vreodată milă de prietena care nu vrea să meargă la plajă pentru că nu are un corp de invidiat? Te-ai gândit vreodată că omul care testează diverse reţete de slăbit îşi doreşte să fie în primul rând sănătos? Da, ştiu, ţi s-a întâmplat măcar o dată în viaţă să râzi, să-ţi fie milă sau să te gândeşti că nici un om nu vrea să fie gras. Dar ai făcut ceva pentru a-l ajuta? Mărturisesc sincer că eu, în cei peste 40 de ani de viaţă, în afară de sfaturi nu am oferit nimic. Zilele trecute am luat o decizie care m-a surprins până şi pe mine. Povestea:

vola.ro

A încercat o mulţime de reţete de slăbit. Unele clasice, altele de-a dreptul nebuneşti. Nici una dintre metode nu a funcţionat pe termen lung. Cu greu îşi încărca bateriile pentru a face un nou pas prin viaţă, cu greu îşi putea vedea trupul altfel decât deformat. Un om nemulţumit de sine este un om vulnerabil, un om care poate fi învins uşor, un om care se rupe la cea mai mică atingere. Mi-am dorit să îi dau impulsul necesar. În secret ne-am hotărât să începem o “campanie de regăsire” a trupului, curajului şi încrederii de altădată. Cum?

-am trasat reguli stricte în legătură cu mâncarea: dimineaţa va mânca precum un rege, la prânz ca un prinţ, iar seara ca un cerşetor

-va renunța la cafeaua obișnuită și va bea numai cafea verde, despre care am auzit o mulțime de lucruri bune

-îi dăruiesc zilnic cel puţin două ore, ore în care ne plimbăm, povestim, râdem, facem poze…

Efortul meu nu a trecut neobservat. Ai mei s-au mirat văzând că îmi iau în fiecare zi catrafusele şi plec la plimbare. Le-am explicat, aşa cum vă explic şi vouă, că vreau să încurajez pe cineva să slăbească, să facă mai multă mişcare şi să observe că nu este singura persoană din lume care a acumulat nişte kilograme în plus. Important este că are dorinţa de a scăpa de ele. Mergem zilnic în jur de 5-6 kilometri, timp în care eu mă îndop precum un purcel, ca nu cumva să pierd vreun gram (sunt deja sub greutatea optimă). Pe lângă faptul că face mişcare şi se hrăneşte aşa cum ar fi normal, învaţă cu această ocazie şi ce înseamnă să nu cedeze ispitelor.

larysa.ro

Urmează să fac un tabel în care să notăm greutatea pe care o avea când am început “campania” şi numărul de kilometri parcurşi zilnic şi sper ca peste o lună să ne putem lăuda că am reuşit, că există schimbări vizibile. Vom vedea dacă este sau nu cea mai bună reţetă de slăbit…

O poză facută ieri, în timp ce ne plimbam…

flori albe de primavara -1024x768

Distribuie, să citească şi prietenii tăi!