Ce trebuie sa stii despre vaccinare si schema de vaccinare pentru porumbei

Sa incepi sa cresti generatii de porumbei inseamna mai mult decat o provocare si un hobby. Este adevarat, din asta poti scoate si bani frumosi, daca ai campioni si continui sa produci pui de calitate, pe care sa ii antrenezi. Doar ca ingrijirea acestora inseamna de asemenea destul de mult.

Vaccinarea, o necesitate absoluta

La fel ca in cazul oamenilor, vaccinul in cazul porumbeilor este important. Acesta trebuie realizat la anumite intervale de timp, pentru a fi eficient. Se administreaza pentru preventia unor boli. Daca stii deja ce trebuie sa cumperi ai la dispozitie si online shop-uri pentru achizitia de produse pentru porumbei.

Salmoneloza

Una din bolile pacatoase in cazul porumbeilor se refera la salmoneloza. De aceea si exista vaccin pentru aceasta afectiune fatala, care creste imunitatea organismului in fata acestei boli. Odata aparuta, aceasta mai greu poate fi stopata. Stiati ca, dupa ce un porumbel este afectat de aceasta boala, chiar daca in aparenta nu mai are simptome, el tot purtator este?

Aspectul competitional este cel care determina pe cei mai multi dintre crescatori sa aleaga vaccinarea. Pentru ca poate afecta tocmai campionii din crescatorie si fara ei pierd orice sansa de a participa la competitii.

Paramixoviroza

O alta boala frecventa in randul porumbeilor este aceasta. Vaccinul pentru paramixoviroza este important pentru o crescatorie curata sa spunem asa. Poate ca unii nu stiu, insa vorbim despre o boala letala, cu rata mare de morbiditate. Dupa ce un crescator investeste in tot ce tine de cresterea porumbeilor sa piarda efective intregi, are nu doar dezamagire, insa paguba materiala foarte mare. Virusul acesta este foarte contagios, asadar imunizarea este absolut importanta.

Vaccinul poate fi cumparat din magazinele de specialitate, cum este spre exemplu Produsecolumbofile.ro. Iar in ceea ce priveste schema de vaccinare, aceasta trebuie sa tina cont de pasi precum:

Deparazitarea interna. In unele cazuri este nevoie si de rapel.
Vitamine cu aminoacizi, administrate pana la 7 zile.
Tratament pentru salmoneloza.
Dupa 10 zile vaccinul pentru aceasta afectiune.
Cura de probiotice.
Dupa 4 saptamani administrare de tratament cu spectru larg.
In cea de-a saptea zi administrati vaccinul impotriva paramixovirozei.
Cura cu vitamine si aminoacizi, timp de o saptamana.

Dupa 21 de zile de la vaccinare porumbeii pot fi dati in pereche. Mare parte din crescatori sunt de acord ca aceasta schema este una corecta si eficienta.

Descopera produsele necesare la Produse Columbofile!

Contact:

0773 774 303