Ce trebuie sa stii despre concordat preventiv si cum te poate ajuta Cabinet Lichidator
Vorbim despre concordat preventiv ca despre o procedura, de care beneficiaza cei cu statut de debitori, persoane juridice, ce au o intreprindere aflata in impas financiar. Poate fi sau poate sa nu fie vorba despre insolventa.
Pentru a deschide o astfel de procedura de tip concordat preventiv ai nevoie de un specialist de partea ta. Astfel, la Cabinet Lichidator vei gasi practicianul in insolventa gata sa te ajute. Acesta te va indruma inca de la primii pasi, caci inainte de a deschide o astfel de procedura trebuie sa fie verificat daca persoana este juridica, daca intreprinderea este in stare de dificultate, daca debitorul nu este in stare de insolventa.
Concret, ce este concordatul preventiv
Sunt explicatii in acest sens si in cadrul paginii oficiale Cabinet Lichidator. Vorbim despre un contract ce este semnat intre debitor si creditor, cel care detine cel putin o treime din creante. Acesta ar urma sa fie un plan de redresare pentru o intreprindere, pentru acoperirea creantelor. Creditorii accepta astfel sa sprijine debitorii pentru a iesi din dificultate.
Scopul este ca un creditor sa admita ca si-ar putea incasa banii intr-un mod mai avantajos prin acest tip de contract, decat ar fi fost in cazul unui faliment al debitorului.
Ce rol are practicianul in insolventa aici? Vorbim despre persoana care va superviza procedura de votare a concordatului, dar si va supraveghea executarea concordatului. Poate fi numit si un soi de conciliator, cel care mediaza incheierea concordatului si ia masuri, daca este cazul, pentru a sanctiona orice abatere de la termenii contractuali.
Concordatul preventiv trebuie sa prezinte situatia analitica a activului si pasivului unui debitor. Sunt prezentate si motivele pentru care s-a ajuns in acest prag, pericol de insolventa si care este proiectul de evolutie financiara pentru urmatoarea perioada de 6 luni. Acelasi concordat cuprinde si un plan de redresare pentru debitor. Ulterior este supus votului si va fi aprobat daca doua treimi din creditorii sunt de acord.
Ce se intampla ulterior? Se suspenda curgerea prescriptiei dreptului de a cere executare silita pentru creante, curgerea dobanzilor sau penalitatilor. In toata perioada concordatului nu se pot deschide proceduri de insolventa. Prelungirea acestui contract este posibila o singura data pentru o durata de 6 luni.
Afla mai multe despre asta, dar mai ales despre cum te poate ajuta echipa Cabinet Lichidator, din pagina lor oficiala.
Contact:
+4 0770 417 373
office@cabinetlichidator.ro