Skip to main content

Ce ți se poate întâmpla dacă mergi la dentist în Scoția

În primăvara acestui an ne-am decis să ne înscriem la dentist, la cabinetul din sat. Ne-au întrebat dacă primim ajutoare de la stat, caz în care tratamentul ar fi fost gratuit. Pentru că suntem angajați cu full time contract, am avut plăcerea de a afla că statul ne va deconta o parte din suma pe care o vom datora cabinetului stomatologic. La prima vizită, dentistul ne-a făcut o scurtă evaluare și ne-a spus care vor fi sumele aproximative pe care le vom avea de plătit.

Surpriza a venit în urmă cu două săptămâni, când am primit acasă o scrisoare de la Edinburgh, de la sediul central. O dată pe an se extrag random numele unor pacienți care au beneficiat de tratamente stomatologice la clinicile de stat scoțiene. Aceștia sunt invitați în capitala țării pentru un scurt examen. Un medic verifică tot ceea ce s-a făcut, compară cu ceea ce este scris în acte și cere părerea pacientului referitor la felul în care dentistul său s-a comportat de-a lungul tratamentului.

Cam asta ți se poate întâmpla dacă mergi la dentist în Scoția, ceea ce vă doresc din suflet și vouă, celor rămași acasă!

PS: La plecare am primit un formular pe care trebuie să îl completăm și să îl trimitem înapoi dacă vrem să ne fie decontate cheltuielile făcute cu drumul la Edinburgh.

Comments
 • marius August 31, 2019 at 9:50 am

  Poate asta se intampla si pentru ca Scotia este populata cu scotieni. Daca si Romania ar fi populata cu scotieni, si aici s-a intampla fix la fel. Ori cu polonezi, cehi, sarbi , absolut cu orice natiune.

  • Vienela September 6, 2019 at 8:43 am

   Tare mi-ar fi placut sa te pot contrazice, insa nu prea am argumente, din pacate…

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.