Fie că ești croitor sau designer vestimentar, iubirea pentru creațiile textile este puntea de legătură dintre cele două. În oricare dintre ele ai nevoie de pasiune, multe ore de muncă, cunoștințe vaste despre țesături, culori, modă, despre cum să utilizezi mașinile specifice. Dacă vrei să pășești pe această cale îți trebuie educație formală, însă ca să ai cu adevărat succes îți trebuie mai mult de atât. Trebuie să ai anumite calități, să ai o personalitate creativă, să poți combina abilitățile de cusut, croit și desen cu o cunoaștere a lumii modei, presărate cu multă perseverență și răbdare.

Hai să vorbim totuși puțin despre ceva aparte în lumea croitoriei și anume broderia. În trecut, broderia era realizată manual și era o meserie învățată de femei încă de la vârste fragede. Însă broderia nu este numai un procedeu străvechi de îmbinare a firelor de ațe, este mai mult de atât. Fiecare broderie este o poveste unică, țesută pe un material. Fiecare poveste ne lasă să descoperim culori, texturi, forme, pasiuni și emoții, practic tot ce este mai frumos în viața noastră. Broderia este o artă a decorării, este cea ce transformă o piesa vestimentară din banală într-o capodoperă.

Piața de Cusut te susține în visul tău, cu orice ai nevoie, inclusiv mașini de brodat. Vezi si acest articol despre piatadecusut.ro și apoi alege de acolo mașinile, ustensilele și celelalte consumabile necesare astfel încât să te faci remarcată pe piața fashion.

Ce poți personaliza cu o mașină de brodat

Bumbacul

O țesătură îndrăgită în croitorie este bumbacul. Este fină, versatilă, strânsă și pe ea se pot realiza diferite cusături. Este deci o alegere ideală pentru începători. Sunt disponibile o varietate de nuanțe și imprimeuri, iar prețul nu este unul exagerat. Pentru brodat este ideal bumbacul matlasat, dat fiind faptul că are o densitate mai mare. Iar când vine vorba de bumbacul combinat cu alte fibre naturale, evită broderia, doar în cazul în care este combinat cu in.

Inul

Inul + Broderia = Love. Acest material are o textură minunată pentru proiectele de broderie. Inul este recunoscut pentru rezistența sa, chiar mai mare decât a bumbacului, dar în același timp este și foarte ușor și texturat. Dacă dorești să obții un aspect vintage, combină inul cu firul de lână fină.

Denimul

Deși este tot bumbac, însă cu o altfel de textură și greutate, piesele vestimentare din denim îți deschid calea către o lume de posibilități. Blugii, jachetele, fustele, toate articolele din denim pot fi înfrumusețate și din plictisitoare devin articole cu personalitate.

Lâna

Acest tip de material este la fel de ușor de brodat. La fel ca inul de calitate nu se întinde, iar datorită rezistenței țesătura nu se va strica atunci când brodezi. Bineînțeles, când vine vorba de stofă groasă din lână se va utiliza un fir de brodat mai gros, astfel încât să iasă în evidență.

Pânza

Este de asemenea făcută din bumbac, însă are o greutate mare și este robustă. Aici trebuie să depui un pic de efort, fiindcă pânza prezintă rigiditate.

Însă pe lângă aceste materiale, nu te opri niciodată din experimentat fiindcă poți avea rezultate uimitoare dacă testezi și altele. Trebuie doar să știi să alegi acul și ața potrivită.

Piatadecusut.ro te așteaptă cu tot ce-ți dorești pentru creațiile tale ce vor uimi lumea.

Contact:

contact@piatadecusut.ro

0766-056-440