Ce se întâmplă primăvara – compunere

Inspirată dintr-o poveste de viață reală, Ce se întâmplă primăvara – compunere a fost scrisă chiar de către fetița ce a fotografiat pădurea la început de primăvară. Mătușa fetiței doar a făcut mici modificări, acolo unde era necesar. Dacă îți este de folos, nu uita să dai share.

Ce se întâmplă primăvara – compunere pentru școală

Zăpada se topise de câteva zile. Soarele îndrăznise să își scoată razele printre norii cenușii ce acoperiseră cerul întreaga iarnă. În oraș nu puteau fi observate mari schimbări. Oamenii treceau grăbiți pe străzi, în drumul lor spre casă. Erau bucuroși că scăpaseră de nămeții plini de praf de pe marginea trotuarelor. Doar prin piețe, bătrâne obosite își vindeau ghioceii culeși dis-de-dimineață.

Fetița și-a întrebat părinții ce se întâmplă când vine primăvara. Voia să afle mai multe despre transformările ce au loc în natură la schimbarea anotimpurilor. Tatăl i-a promis că o va duce la pădure, să vadă cu ochii ei ce se întâmplă primăvara.

A doua zi, echipați cu bocanci și cu rucsacul în spate, au luat drumul spre pădurea din apropierea orașului. Deși soarele generos încălzea pământul, pădurea era rece. Părea neprimitoare, parcă deranjată de vizita inopinată a celor doi turiști de duminică. O găsiseră nearanjată, fără frunze în copaci.

Pământul mustea de apă. Bocancii se afundau în frunzișul putrezit, dar fetiței nu îi păsa. Studia cu atenție tot ceea ce îi iesea în cale. Fotografia în stânga și în dreapta. Punea întrebare după întrebare. Abia seara, când a ajuns acasă, s-a liniștit puțin. În timp ce descărca pozele făcute în pădure, rememora pas cu pas tot ce văzuse. Acum știa ce se întâmplă primăvara.

Ce se întâmplă primăvara - compunere

Tu știi ce se întâmplă primăvara în natură?

Copacii se împodobesc cu muguri din care vor ieși mai târziu frunze tinere. Ele vor umbri pădurea, adăpostind plantele mici și animalele de ploile torențiale și de soarele arzător.

Pământul umed ajută ciupercuțele să crească, să își etaleze cu mândrie pălăriile colorate.

Din loc în loc, pâlcuri de flori dau parfum și culoare pădurii, atrăgând armate de insecte abia trezite la viață.

Natura întreagă deschide ochii, mulțumind soarelui pentru căldură și lumină.

Păsările își cântă vesele bucuria de a vedea natura trezită la viață.

În aer este un miros proaspăt de iarbă, de pământ umed, de flori.

Primăvara totul pare atât de fraged și de curat!

Dacă ai timp, poate vrei să citești și:

Prietenia – compunere pentru elevii de școală

Pâinea – compunere pentru școală

Câte culori are curcubeul și care sunt ele

O zi din vacanța de vară

Omul de zăpadă, compunere

Compunere cu tema A venit iarna

Compunere cu tema Vine primăvara

10 propoziții despre iarnă pentru elevi de școală

Propoziţii despre primăvară pentru elevii de școală

Nu uita că mă găsești și pe: