Apa este esentiala vietii pe pamant, incepand de la oameni si pana la restul vietuitoarelor, animale, pasari. Este parametrul care poate indica si starea de sanatate a porumbeilor. Cat un porumbel consuma o cantitate tot mai mare de apa, e semn ca ceva nu este in regula in organismul lui. De obicei acestia beau cantitati limitate.

Stiai ca in cazul porumbeilor care participa la concursuri apa le este pusa individual, astfel ca fiecare columbofil sa observe astfel de detalii, precum cantitatea de apa pe care o beau?

Sunt anumite aspecte pe care trebuie sa le cunosti legat de porumbei si consumul de apa. Spre exemplu, cei care au gusa plina ar trebui sa nu fie trimisi in cursa pentru ca asta este un indicator ca este bolnav. La fel trebuie sa fii atene la consistenta apoasa a excrementelor, din nou e un semn ca au consumat apa prea multa si ceva nu este in regula. Sursele problemelor de sanatate pot fi variate.

De stiut!

Apa pe care o consuma porumbeii variaza in cantitate si in functie de anotimp. Desigur ca vara aceasta va fi mai mare, pentru a suplini pierderile de lichid. Am zice ca iarna deja scade din pofta acestora de mancare, de exemplu. Cu atat mai mult mananca unii in acest sezon, din cauza frigului. Bineinteles, consumul de apa va fi dus deja la cealalta extrema. Unii abia se ating de ea.

Pe timp de iarna lucrurile sunt mai sensibile din multe puncte de vedere in cazul porumbeilor. Spre exemplu, trebuie sa le fie administrate tratamente prin apa, pe care abia o consuma. Afectiuni intalnite in randul acestora sunt salmoneloza, tricomoniza. Unii chiar daca ii trateaza, dupa scurt timp iar se imbolnavesc poate si mai tare. Motivul? In principiu producatorii recomanda un anumit dozaj, in comabinatie cu apa. Nu trebuie sa pierzi din vedere insa ca vor bea mai putina cand e frig, deci nici tratamentul nu va fi consumat in masura in care e necesar. Sunt unii care nu iau in vedere asta, ca de la un anotimp la altul apa consumata este alta.

Consecinte? Consumul unei cantitati prea mici de medicament sporeste rezistenta naturala a porumbeilor, deci deloc de dorit. Mai mult decat atat, nu o poti da nici in cealalata extrema, in care ii administrezi o cantitate prea mare din tratament pentru ca ar putea sa ii influenteze conditia de sanatate.

Asigurarea necesarului de apa la porumbei

Este necesar si optim pentru tine, in calitate de columbofil, sa te orientezi dupa acele adapatoare ce le pot asigura cantitatea de apa de care au nevoie porumbeii zi de zi. Gasesti in gama de produse columbofile din magazine de specialitate precum produsecolumbofile.ro optiuni variate in acest sens, de la 1l la 7 litri.

Este foarte important sa te informezi corect in legatura cu nevoile porumbeilor, in functie de sezon, de rasa, de particularitati diverse. Administrarea apei, a tratamentelor diverse, toate acestea pot influenta starea lor de sanatate. Gasesti solutii la costuri rezonabile si pe produsecolumbofile.ro.