Ce poti gati din carne de vita
Dupa cum stiu deja cei care ma citesc de multa vreme aici, pe blog, eu nu gatesc ca o romanca veritabila, desi sunt. Adica nu am intotdeauna in frigider ciorba si felul doi, plus un desert abia scos din cuptor. Nu imi place sa imi petrec timpul in bucatarie, mai ales cand sunt singura, dar asta nu inseamna ca nu stiu sa fac mancaruri gustoase, aspectuoase, cu care sa imi dau musafirii pe spate. Pentru ca am preparat ceva de acest gen zilele trecute, am decis sa scriu si pe blog un mic articol despre ce poti gati din carne de vita, ca sa le vin in ajutor cu idei gospodinelor tinere.
Am sa incep cu destul de clasica ciorba de vacuta, caci la mine in casa se mananca foarte bine asa ceva. De exemplu, orice restaurant care se respecta are in meniu ciorba facuta din carne de vaca. Eu, pentru ca locuiesc in Scotia si nu am la indemana cam tot ce punem noi in mod obisnuit la aceasta ciorbita, plus ca nu vreau sa pierd mult timp gatind, am facut cateva schimbari in reteta si se pare ca am gasit cheia succesului in bucatarie.
Las carnea de vita sa fiarba pana se inmoaie, luans spuma, desigur, mai ales ca ambii mei caini stau nerabdatori langa mine, asteptand sa o primeasca. Le place maxim.
Folosesc o jumatate de punga de legume congelate pentru ciorba care includ pastai de fasole verde, morcov, ardei gras si ce se mai nimereste pe acolo, mai pun 1-2 cepe si un pastarnac.
Cand sunt fierte toate legumele si carnea, pun bulion, dar nu foarte mult. Aproape de final adaug o cutie de smantana grasa si leustean din congelator (traiasca romanca de la care primim an de an!, o fata cunoscuta aici, in Scotia, care si-a facut o gradina tare frumoasa in ciuda vremii nu prea prielnice agriculturii). Desigur, nu trebuie uitata sarea in ciorba, caci fara ea nici o mancare nu are gust.
Pentru ciorba de vita, noi folosim o carne care seamana bine cu gulasul de vita din Romania. Iti recomand pachetul Spring Pack de la Premium Angus, desi mama mea, care era o gospodina desavarsita, ar fi spus ca e blasfemie sa folosesc la o banala ciorba o carne buna.
Un al doilea fel de mancare care l-a dat pe spate pe sotul meu zilele trecute este un sos mai degraba, o mancarica pe care o facusem cu un alt scop initial. Am vrut sa gatim niste paste cu carne tocata de vita, numai ca mie imi era deja foame, iar sotul inca era la serviciu.
Am pregatit carnea tocata cu sosul si mi-am mancat portia asa, fara paste. Sigur ca nici Mihai al meu nu a mai vrut paste, ci a preferat painea. Mi-a spus ca e cea mai gustoasa mancare pe care am facut-o in aproape 20 de ani de cand gatesc pentru el, asa ca trebuie sa va recomand si voua reteta.
Am calit doua cepe si doi ardei capia intr-un strop de ulei pana s-au inmuiat. Am pus peste ei carnea tocata de vita (era o carne cu 20% grasime, cea mai grasa carne pe care o poti gasi in Scotia) si am lasat-o pe foc pana s-a albit carnea. m adaugat apa multa si am lasat carnea sa fiarba pentru mai mult de o ora. Am adaugat condimente si mult bulion. Eu folosesc un suc concentrat de rosii pe post de bulion. Este foarte gustos si seamana cu ceea ce fac gospodinele acasa, desi este un suc din comert.
La final am pus putin marar, putin patrunjel, sare si piper si mult suflet, desigur. A iesit atat de buna aceasta mancarica, incat sotul meu m-a laudat la toata lumea si m-a rugat sa mai fac asa ceva si saptamana viitoare. Pentru acest tip de mancare va recomand sa folositi carne de vita tocata sau, daca aveti posibilitatea, sa luati o carne frageda si sa o tocati acasa.
Kid Pack de la Premium Angus poate fi cea mai potrivita carne pentru a fi tocata si utilizata la asemenea mancare sau pentru paste.
Daca aveti idei bune de mancaruri gatite din carne de vita, eu le primesc cu placere. Mama mea gatea uneori duminica rasol de vita cu os la cuptor, o minunatie de mancare, de te lingi pe degete dupa ce gusti. Orice ati alege sa gatiti din carne de vita, eu va doresc succes si pofta buna!
Pentru orice fel de mancare, ciorba, gratar sau friptura din carne de vita, va recomand sa folositi produse de calitate de la Premium Angus. Informatii si detalii gasiti pe site-ul lor sau folosind datele de contact: