Cred că undeva pe blog am mai povestit despre ziua în care, elev în primul an de școală fiind, Ionuț a primit ca temă, la materia școlară numită ”abilități practice”, să facă un animal din boabe de porumb, castane și orice altceva ar mai fi putut găsi prin natură în acea toamnă. Ne-am gândit, ne-am răzgândit, am ieșit în inspecție prin Sala Sporturilor, parc ce adăpostește copaci bătrâni și ne-am decis. Găsisem căpăcele de ghindă, de pe bulevard adunasem castane, iar de la un vecin al mamei primisem niște boabe de porumb.

Din ele am făcut, impreuna cu copilul, un minunat scorpion, cu corp din castane, cu clești din boabe de porumb înșirate pe sârmă, cu coada din capace de ghindă, la rândul lor înșirate pe o sârmă. Vârful cozii l-a făcut Ionuț din plastilină. A ieșit o frumusețe! Tot din castane am mai făcut atunci omuleți, cărora le-m pus pălării din capace de ghindă. De curând am găsit undeva pe pinterest o poză ce mi-a amintit de acele zile și de plăcerea de a meșteri diverse nimicuri drăguțe din aproape nimic. Dacă v-ați întrebat vreodată ce se poate face din castane, poza găsită de mine vă va aduce câteva idei, pe care să le puneți în practică împreună cu copiii.

Dacă mai aveți și alte idei, vă aștept să ni le împărtășiți într-un comentariu, ca și alte mămici, dar mai ales și alți copii, să se bucure de ele.

castane