Nu stiu in ce masura urmaresc tinerii seriale despre politica, insa am auzit recent despre House of Cards si m-am decis sa ii ofer o sansa. Am considerat ca un astfel de subiect mi-ar mai putea deschide apetitul si fata de altceva, pe langa toate povestile tragice sau siropoase ale unor adolescenti bogati.

Este vorba despre un serial care doreste sa ne arate cum functioneaza politica in cadrul Casei Albe, dar si in Congresul American. Recunosc, inainte de a-l incepe am dat un search rapid pe internet pentru a citi cateva pareri despre acesta, care in general cuprind si diverse scene din politica americana.

Daca te numeri printre persoanele care inca nu au gasit timpul necesar pentru a urmari acest serial sau nici macar nu au mai auzit despre acesta, ar trebui sa ii acorzi o sansa mai ales daca iti place cum joaca actorii principali Robin Wright si Kevin Spacey, in rolul lui Claire si al lui Frank. Acesta din urma detine titlul de congressman si ajunge in final sa fie presendintele Statelor Unite ale Americii. Claire este sotia congressman-ului, care apoi devine prima doamna si candideaza pentru postul de vicepresedinte.

Acest serial are ca subiect principal jocurile politice desfasurate in Congresul american si in cadrul Casei Albe si, dupa parerea mea, face destul de multe aluzii la situatia reala. Cred ca este o modalitate perfecta de a intelege cum functioneaza sistemul politic american pentru cei care sunt interesati de aceasta tema.

Din cate am inteles din cautarile mele anterioare inceperii serialului, sunt destul de multi fani ai acestuia. In incercarea mea de a afla mai multe despre House of Cards, am dat peste o stire pe site-ul stireacalda.ro care mentiona despre cum ca presedintele fictiv, Frank Underwood, si-a scos la vanzare casa din Baltimore, care include o serie de facilitati atragatoare. Cred ca o astfel de informatie nu ar fi devenit o stire daca publicul nu ar fi cu adevarat interesat de tot ceea ce este legat de serial, implicit de personajele acestuia.

Ce pot sa spun despre rolul pe care il joaca actorul si care a starnit atat de multe controverse printre cei care sunt interesati de acest gen de subiecte? Daca ar fi sa incerc sa fac o portretizare a lui Frank, nu cred ca as putea sa o incheg suficient de bine incat sa descriu caracterul personajului in toata complexitatea lui. Intr-o maniera cat mai simpla as putea spune ca il puteti compara cu acel tip de presedinte „jucator”, care face mereu speculatii in ceea ce priveste portitele pe care le lasa legile. Cred ca ma pot referi cu lejeritate aici si la modul in care acesta priveste si partile legate de aspectele morale, acestea situandu-se de altfel la acelasi nivel cu acele speculatii legate de portitele identificate la limita legii.

Ceea ce mi s-a parut cu adevarat interesant este faptul ca intreaga ascensiune a celor doi soti este bazata tocmai pe acele lucruri pe care altcineva poate ca nici nu le-ar fi avut in vedere. Probabil acesta este si motivul pentru care celor din jur le-a fost greu sa creada ca acestia ar fi fost capabili sa comita unele fapte.

Fara a mai intra in alte detalii, o sa mentionez doar ca este un serial care reuseste sa surprinda anumite realitati intr-un mod destul de captivant. Tu ce parere ai despre House of Cards?