Ce ii face fericiti pe cainii mei

Daca sunt cainii nostri fericiti, suntem si noi, caci ii consideram a fi parte din familie si ii tratam ca atare, fara ca totusi sa uitam vreo clipa ca sunt caini, nu copii. Adica nu ii imbracam, nu le punem fundite, nu ii parfumam. Le oferim ceea ce stim ca le place cainilor si, in functie de personalitatea fiecaruia, incercam sa impacam si capra, si varza, dupa cum ar spune poetul.

De exemplu, Onix este extrem de fericita cand Bruno se joaca cu ea, dar si cand Mihai o tine in brate si o rasfata, o mangaie si o alinta. Este o catelusa foarte cuminte, care nu are nevoie de prea multe pentru a fi fericita.

Bruno, pe de alta parte, este un caine dificil, cu tabieturi si pretentii. A trait mult timp singur, fara alt catel alaturi, si uneori oboseste de zbenguiala Onixutei, care nu are o clipa astampar.

Atunci se ascunde sub biroul meu, parca cerand ajutor. Sunt momentele in care incerc sa o tin ocupata pe Onix in alte feluri, pentru ca Bruno sa isi primeasca pauzele binemeritate.

Tot el este cel care, chiar daca am treaba, o data la cateva ore vine sa isi ceara portia de rasfat. A fost, este si va fi mereu cainele meu, chiar daca il accepta si iubeste si pe Mihai. Suntem inseparabili.

Ce ii face fericiti pe cainii mei:

Ambilor mei caini le place cand ne jucam “de-a dresajul”. Ii pun sa faca diverse lucruri pe care le-au invatat si le ofer atat laude, cat si recompense. Sunt de-a dreptul fericiti cand ii scoatem la plimbari foarte lungi, in care pot explora noi teritorii, pot descoperi noi mirosuri si se pot certa cu alti catei intalniti pe drum.

Momentele noastre de fericire maxima sunt cele in care stam toti inghesuiti in pat si ii rasfatam. E o permanenta lupta intre ei, sa poata prinde cat mai multe dintre mangaierile pe care eu si Mihai le impartim cu darnicie. Nu le-as schimba cu nimic. E atata liniste sufleteasca si atata bucurie in acele clipe, incat simt uneori ca imi plesneste sufletul de fericire.

8 lucruri care îl fac fericit pe câinele tău

Ce ii face fericiti pe cainii mei