Toată copilăria mea a stat sub semnul meselor duminicale încărcate de bucate alese. Dacă nu plecam pe undeva, sigur până la prânz aveam casa plină de musafiri. Unele duminici erau mai liniștite decât altele. Ne adunam toți în bucătărie și ne împărțeam treburile în așa fel încât să putem găti rapid și bun, cât mai bun. Au zburat acele vremuri parcă mult prea repede.

Ajunsă pe picioarele mele, am descoperit că duminica trebuie să fie ziua de odihnă, nu de robotit prin bucătărie, dacă vreau să fiu aptă de muncă în următoarea săptămână. Dacă am invitat musafiri, am făcut-o pentru începutul weekend – ului. La fel și dacă am gătit sau dacă am plecat la plimbare. Duminica e zi de odihnă, de leneveală, de ronțăit fursecuri și de urmărit filme / citit cărți. 

Ce gătim în weekend? Iată o întrebare aparent simplă, care ar trebui să aibă răspunsuri pe măsură. Pentru noi e mereu complicat. Ce și cum putem găti în weekend dacă, în vreme ce unii spală aragazul, pisica își face din el pat răcoros? Nu este cel mai bun motiv din lume să nu mai gătim nimic?

pisica pe aragaz