Ati vazut voi bucatarie fara mobilier si accesorii? Desigur ca nu – ar fi o simpla incapere, goala, trista. Dar si o bucatarie fara arome, ar fi un „bibelou”, asa-i? Iar o bucatarie cu arome fara familie si peripetii, ar fi cofetarie. Ori intr-o cofetarie, nu se simti ca acasa. Deja devine complicat – ce este bucataria de vis?

 V-am mai povestit despre cum ne descurcam in bucatarie si cu ce provocari ma confrunt uneori. Dar daca n-ar fi aceste provocari, poate ca bucataria si-ar pierde farmecul. Fiecare intelege prin „bucatarie de vis” altceva. Voi ce visati? Sau v-ati indeplinit visul deja? Mai sunt femei care nu s-au gandit la bucatarie ca la ceva de vis. Asa ca va invit sa visam impreuna si astept sa-mi spuneti care idee va surade cel mai mult.

 Visul numarul 1

Ce ziceti de o bucatarie cu incalzire in pardoseala, placi mari de piatra pe jos – nu stiu daca stiti de Blue Lias, dati un search pe Google –ferestre mari, aragaz electric integrat intr-un corp de mobila bucatarie amplasat in mijlocul incaperii, doua cuptoare pe alt perete, frigider „ascuns” in lemn astel incat sa para dulap, alte corpuri suspendate pe un perete si sub ele alt corp cu chiuveta, plus alte cateva corpuri in care tineti cratitele, oalele, etc. Masa si scaunele ar fi langa ferestre; peretii ar fi albi, iar mobila crem.

 Visul numarul 2

Sa visam si ceva modern. Imaginati-va: parchet pe jos, de data aceasta nimic in mijlocul bucatariei. Totul este aranjat de o parte si de alta a peretilor, lasand un culoar lung spre sufragerie, unde se afla masa si scaunele. Mobilierul, cuptorul, frigiderul, toate sunt albastre si lucioase. Albastru cu gri metalizat. Un singur cuptor incorporat in mobila, alaturi o masina de spalat vase, imediat langa frigiderul. De cealalta parte aragazul electric si alte corpuri de mobilier; pe marginea de sus a peretilor – spoturi. Din tavanul alb „atarna” trei lustre albastre.

 Visul numarul 3

Rustic! O bucatarie mare, intr-o casa: peretii si tavanul sunt albi, inaltati privirea si vedeti grinzi de lemn, groase, maro. Pe jos aveti gresie bej. Masa si scaunele sunt tot in stil rustic, dar nu va puteti abtine sa nu adaugati un strop de modernism cu o alta masa in stil de bar, de culoare neagra, cu scaune de bar – rosii! Langa aceasta masa aveti corpuri de mobilier rosu cu bej si negru: cuptor, chiuveta, aragazul, masina de spalat vase, etc, etc. Pe pereti aveti mici tablouri cu rame de lemn, toate rustice. La fereastra aveti un mic coltar cu pernute rosii, iar la pervaz arhi-cunoscutele flori muscate albe si rosii.

Ar putea fi acestea bucatarii de vis? Poate ca da, poate ca nu – ce parere aveti? Esentialul – nu va imaginati cele trei variante „nelocuite”. Imaginati-va cu familia, prietenii, dati-le viata, ca sa vedeti ce vi se potriveste.