Toata lumea insista pe ideea ca trebuie sa ducem o viata sanatoasa, iar cand spun acest lucru, mai toti se refera la mancare sanatoasa si la miscare. M-am intrebat mereu de ce oamenii nu spun si faptul ca pentru o viata sanatoasa trebuie sa ai o dantura sanatoasa? Pana la urma, mai important decat ce mananci, este cum mananci. Poti mesteca bine alimentele, pana cand ele devin pasta pentru a nu supune stomacul unui efort prea mare? Poti musca dintr-un mar fara sa ai dureri si fara sa sangerezi? Daca raspunsurile sunt da, atunci esti un om norocos.

Problemele dentare duc la aparitia unor alte probleme de sanatate, mai grave. Nimeni nu vrea sa ajunga acolo. Si totusi, romanii sunt la coada clasamentului european in ceea ce priveste ingrijirea danturii. Un implant dentar este, de exemplu, in opinia celor mai multi romani, ceva destinat doar bogatasilor. Prea putini oameni par sa isi dea seama de avantajele inlocuirii unui dinte lipsa cu un implant dentar de buna calitate, care poate rezista o viata intreaga daca este ingrijit corespunzator.

Un implant dentar de calitate inseamna posibilitatea de a mesteca in mod corect alimentele, de a va pastra sanatatea pe termen lung, de a zambi fara jena oricand si oriunde, de a evita deteriorarea sau devitalizarea dintilor vecini si nu in ultimul rand o lucrare de cea mai buna calitate pe care sa o folositi intreaga viata. Implantul dentar are un pret mai mare decat alte lucrari deoarece materialele din care este facut sunt de o calitate excelenta (de obicei se utilizeaza titan sau zirconiu) si acestea au preturi mari, desigur.

Trebuie sa specific inca de la inceput faptul ca un implant dentar se realizeaza in mai multe etape, care se pot intinde pe termen relativ lung. Doar medicul stomatolog este in masura sa decida diagnosticul si sa faca planul de tratament. Va fi evaluata starea de sanatate generala, starea de sanatate a dintilor si a gingiei. Daca medicul stomatolog decide ca este potrivit implantul dentar, se va incepe cu operatia chirurgicala prin care implantul va fi inserat in tesutul osos al mandibulei sau maxilarului, dupa caz.

Vreau sa mentionez faptul ca implantul inserat are nevoie de 3-6 luni pentru a se integra in tesut si a deveni una cu el. Atunci cand analizele arata ca implantul a devenit parte din tesutul osos, se poate trece la etapa finala, cea de realizare a coroanei dentare si de cimentare a acesteia pe implantul dentar.

Pentru a va asigura ca lucrarea rezista pe termen lung si foarte lung, va trebui sa urmati intocmai sfaturile medicului stomatolog si sa mergeti la control o data la fiecare sase luni. Igiena dentara riguroasa este foarte importanta atat in mod obisnuit, cat si dupa realizarea unui implant dentar.

Exista situatii in care pacientii solicita ca lucrarea sa fie realizata intr-un termen mult mai scurt, uneori chiar in aceeasi zi. Acest lucru este de multe ori posibil, insa sfatul meu este sa aveti rabdare si sa urmati pas cu pas metoda clasica. Mai multe detalii pe aceasta tema va poate oferi chiar medicul stomatolog. Tot la clinica stomatologica veti putea beneficia de o lucrare provizorie pentru perioada in care veti astepta ca operatia chirurgicala sa se vindece complet si corect.

Implanturile dentare nu le sunt recomandate persoanelor cu varsta mai mica de 18 ani din cauza faptului ca organismul lor este inca in crestere, deci inclusiv tesutul osos al cavitatii bucale se va mai dezvolta. De asemenea, medicul va recomanda pacientilor sa renunte la fumat, deoarece acest obicei poate pune in pericol succesul pe termen lung al implantului dentar. Acolo unde nu este posibil, medicul va recomanda renuntarea macar pentru o perioada la fumat (de preferat cu o luna inainte de realizarea implantului dentar si inca doua luni dupa finalizarea lucrarii).

In cazul in care locuiti in Cluj sau in zonele din imprejurimi, va pot recomanda locul unde puteti beneficia de cele mai bune servicii stomatologice si de implant dentar de foarte buna calitate. Este suficient sa intrati pe site-ul https://www.ro.tripnheal.com/ sau sa folositi datele de contact de mai jos:

telefon 0756 660 293

adresa de e-mail contact@tripnheal.com

Puteti afla mai multe detalii daca intrati pe pagina de facebook Tripnheal.

Mai presus de orice, aveti grija de sanatatea dintilor vostri inainte de a fi prea tarziu.