Ce este un blog?

Ce este un blog? Definiția din wikipedia spune că un blog este un jurnal pe internet, o publicație accesibilă publicului larg, cu excepția cazurilor când accesul este contra cost.

S-a încercat și la noi, însă romanii au dovedit repede că nu sunt dispuși să scoată bani din buzunar pentru a citi ceea ce scrie x sau y, indiferent cât de bine, de frumos, de interesant ar scrie, fără să știe sau fără să fie interesați de faptul că un blog înseamnă investiții financiare permanente și efort susținut.

Sunt și voci care spun că un blog care nu aduce profit nu merită deranjul zilnic de a căuta idei, de a le împacheta într-o formă care să atragă cititorii, de a aduce informații noi sau de a oferi altora bucuria citirii unui text bun.

Ce este un blog pentru mine?

Blogul a fost încă de la început (și continuă să fie) o parte din mine, căci fiecare propoziție aruncată în online reprezintă un gând care mi-a trecut prin minte la un moment dat. În fiecare cuvânt scris există o fărâmă din sufletul meu, o fărâmă plină de lacrimi sau una învelită în soare. Sunt un om simplu și am bucurii simple. Chiar și când mă enervez pe nedreptatea lumii, o fac tot cu simplitate.

Sigur că mi-ar plăcea să văd cum fiecare text scris de mine este distribuit de mii de ori și că persoanele care mă citesc îmi bagă bani pe card în fiecare lună, ca un omagiu adus omului care, pentru câteva minute pe zi, le aduce un zâmbet, un gând, o bucurie, însă acesta e doar un vis, visul oricărui om cu blog.

Un blog gratuit, un blog cu nume de iubire

Acesta (și toate celelalte bloguri ale mele) este un blog pe care oricine îl poate citi gratuit. Este un blog cu nume de iubire, iubirea supremă, pentru viață. Este un blog pe care nu mai scriu chiar în fiecare zi, însă asta numai din cauză că scriu și prin alte părți pentru a putea câștiga bani.

vienela.ro este blogul meu de suflet, cel în care investesc bani, timp și pasiune. Este locul unde mă refugiez când îmi e greu, locul unde îmi găsesc liniștea când inima îmi bate prea tare, locul unde știu că voi găsi întotdeauna oameni care gândesc sau trăiesc la fel ca mine.

Acum, că știi ce este un blog, trebuie să afli că Blogul creează dependență

Se spune că sunt oameni care, în fiecare dimineață, își beau cafeaua citind bloguri. Ei sunt dependenții de cuvinte, sunt cei care se îmbată cu frumos, cu simplu sau sofisticat, cu informații de ultimă oră, cu povești mai mult sau mai puțin reale. Dar prea puțini știu că și bloggerul, omul care scrie pe blog, este dependent. Nu poate sta fără să scrie, iar dacă totuși reușește, în gand are mereu o nouă idee de articol, în vis îi apar noi și noi cuvinte numai bune de așternut pe blog. Chiar și acest articol a apărut după ce am visat că scriam despre ce este un blog și cât bine poate face el omului.

Ce este un blog și la ce folosește

Pe mine mă ajută să îmi limpezesc ideile, să discut cu oameni asemănători mie, să mă descarc de tot răul care se adună în suflet, să îmi potolesc setea de cuvinte. Am observat că mă răcoresc imediat după ce scriu de o anumită nemulțumire, că în acest fel pot ierta multe semenilor mei, că întotdeauna mă simt mai ușoară și mai veselă după ce lansez pe internet un text.

Blogul mă ajută să îmi amintesc lucruri pe care altfel probabil le-aș uita, dar și să învță de la alții, mai bine informați. Datorită blogului am reușit să ajut oameni aflați în nevoie, să duc anumite vești mai departe, să cunosc mulți oameni și să mă bucur de ei. Datorită blogului zbor zilnic prin întreaga lume și întreaga lume pare să zboare spre mine.

Cele mai citite bloguri și articole

Nu-mi pasă care sunt, în statistici, cele mai citite bloguri. Eu aleg să le citesc numai pe cele care îmi trezesc emoții, indiferent câți alți cititori mai trec pe acolo. Visez, desigur, la ziua în care blogul meu se va număra printre cele mai citite bloguri, însă nu pun atât de mare accent pe traficul blogului.

Până atunci, vă pot învăța cum se câștigă bani din blog, dacă pentru asta doriți să vă deschideți o pagină virtuală. Dacă nu, vă las o listă cu cele mai citite articole de pe blogul meu (în anul 2016). Nu-s cele mai bune, dar asta cere publicul. Nu uitați să dati clic pe linkurile din articol. În spatele lor se ascund articole interesante, care mai fac puțină lumină în ceea ce privește întrebarea: ce este un blog?

 

Ce este un blog