O persoană a ajuns pe blogul meu, trimisă de google, în căutarea răspunsului la întrebarea: ce culoare se poartă miercuri? Recunosc, nu m-am gândit niciodată că anumite culori pot fi purtate doar în anumite zile sau că fiecare zi a săptămânii ar trebui să aibă culoarea ei. Acum, că am prins ideea, de ce să nu inventez un ghid pentru toate zilele săptămânii şi toate culorile, în funcţie de felul în care le percep eu, pentru cazul în care va mai întreba cineva?

DyFashion.ro

 

Luni: pentru foarte mulţi oameni, ziua de luni este urâtă, mohorâtă, plictisitoare. Este prima zi, reprezintă ziua de după liber, distracţie şi relaxare, iar asta îi face pe mulţi să o defăimeze, neînţelegând că luni este de fapt un nou început, un moment în care putem face diferit lucrurile. Pentru luni aş recomanda culori vesele, calde, care să înlăture senzaţia de trist şi cenuşiu. Purtaţi cu încredere roşu, galben, portocaliu!

 Marţi: ziua de marţi este prima zi propriu-zisă în care omul pleacă la serviciu sau la şcoală convins că trebuie să facă şi ceva treabă, nu doar să îşi plângă de milă. Mulţi spun despre marţi că ar aduce trei ceasuri rele, ghinioane fără număr, mai ales dacă pică în data de 13. Pentru a înlătura ghinioanele, trebuie să indicaţi prin semne vizibile că sunteţi protejaţi de îngeri, aşa că purtaţi aripioare alb.

 Miercuri: ziua de miercuri este o zi comună, fără nimic spectaculos, o zi în care toţi şi-au revenit, nu mai plâng după week-end-ul trecut şi ştiu că cel viitor este încă departe. Să îi lăsăm să îşi vadă de treburi şi să nu le distragem atenţia. Purtaţi culori care vă ţin în anonimat, care nu deranjează ochiul şi mintea: maro şi gri.

 Joi: ziua de joi este cea despre care ni se spunea cândva că aduce cu sine vârful de energie posibil al oamenilor. Din acest motiv, cele mai grele materii şcolare şi cele mai multe ore erau adunate în orarul de joi. În acea zi nu mai aveai timp să ieşi afară, la joacă, nu aveai timp să faci nimic altceva. Învăţai de zor, deşi gândurile îţi erau la iarba verde din spatele blocului sau al şcolii. Pentru acest motiv, decretez ziua de joi ca fiind zi de verde.

 Vineri: este ultima zi de lucru din săptămână, aflu de la prietenii de pe facebook şi îmi dau seama că oamenii se simt uşuraţi de când s-au desfiinţat fabricile unde se lucra în foc continuu. Strigăte de bucurie, aplauze îndelungate, planuri pentru week-end. Recomand cu căldură albastru.

 Sâmbătă: prima zi liberă a săptămânii, ziua în care ne facem de cap cu cap. În această zi nu există restricţii, nu există reguli, nu există nimic care să ne stea în cale. Ne distrăm cum vrem şi cum putem, fie că ieşim pe undeva sau rămânem tolăniţi pe canapea, la tv. Sfidăm şefii, sfidăm mucitorii care îşi pierd week-end-ul ca nouă să nu ne lipsească nimic, sfidăm pe oricine ar îndrăzni să ne deranjeze sâmbăta. Purtăm mov.

Duminică: ziua de duminică este probabil cea mai tristă zi. Mulţi sunt mahmuri după petrecerea de sâmbătă noaptea, mulţi aleargă prin casă pentru a pune la punct uniformele copiilor, vasele din bucătărie, rufele din maşina de spălat sau cutiile cu papa şi nisip ale pisicuţelor. În teorie este zi liberă, practic, muncim ca robii pentru a fi perfecţi luni. Nu ne putem bucura de această zi liberă, pentru că ne atârnă o sabie numită luni deasupra capului. În semn de comemorare a săptămânii care se încheie, ne vom îmbrăca în negru.

Pentru voi cum este? Ce culori credeţi că s-ar potrivi zilelor săptămânii?

Poate vă interesează concursul pe care l-am organizat în cadrul SuperBlogului sau ce am făcut în SUA, cu work and travel.