Persoanele care ma cunosc personal stiu ca eu sunt foarte pasionata de lectura. De regula, imi place sa citesc foarte mult romane si lucrari stiintifice, dar cochetez si cu beletristica, lucrarile de specialitate sau chiar si cu volume de poezii. Aceasta pasiune pentru lectura mi-a insuflat-o mama mea, inca de la varste foarte fragede, deoarece si ea, la randul ei, a citit foarte multe carti la viata ei si a spus ca acest lucru a ajutat-o foarte mult in viata. Lectura ‘’dezgheata’’ mintea si te ajuta sa iti dezvolti imaginatia, sa iti imbogatesti cultura generala si sa iti poti forma o parere mai buna despre tot ce te inconjoara.
Asa se face ca, in prezent, ma pot mandri cu o biblioteca personala foarte vasta, atat din punct de vedere al numarului de carti pe care il detin, cat si din punct de vedere al temelor pe care acestea le abordeaza. Sunt mereu in cautare de ceva nou si imi place sa citesc aproape orice. Si este un mod mai mult decat placut sa ma relaxez si sa imi imbogatesc cunostintele personale.
Nimic nu este mai relaxant, din punctul meu de vedere, precum cititul unei carti. Si va recomand si voua sa incercati aceasta experienta, mai ales daca aveti parte de o perioada mai agitata in viata voastra sau daca aveti probleme cu somnul (cititul relaxeaza, cum am mai spus).
Recent, am avut ocazia sa citesc Ghid de Nursing de Lucretia Titirca si pot sa spun ca am ramas impresionata de cat de usor am putut sa parcurg o carte despre nursing. Ma gandeam initial ca termenii de specialitate ma vor induce in eroare, dar nu s-a intamplat asa. Chiar am invatat cateva tehnici interesante, plus informatii pe care as putea chiar sa le pun in aplicare si acasa, in caz de urgenta. Ghidul mi s-a parut extrem de bine structurat si foarte educativ, motiv pentru care il recomand chiar si studentilor de la medicina, care vor sa urmeze cursuri de asistenti medicali.
Lucretia Titirca este o figura cunoscuta in acest domeniu si are la activ peste zece astfel de lucrari de specialitate. Acest ghid face parte chiar din programele obligatorii pentru concursuri si examene, fiind extrem de bine structurat, unde sunt prezentate tehnicile de evaluare, dar si ingrijirea bolnavului atat in timpul, cat si dupa perioada de convalescenta. Din acest motiv, eu o consider mai mult decat ideala pentru studentii de la medicina, dar si pentru cei care se afla fie la inceput de drum in acest domeniu, fie profeseaza de ani buni si doresc sa isi imbogateasca cunostintele in domeniu.
Cu siguranta aceasta carte m-a facut sa apreciez mult mai mult munca asistentilor medicali, deoarece asa am inteles mai bine in ce consta meseria acestora. Grija pentru cei aflati la nevoie nu este ceva ce poate face oricine, iar cei care chiar practica acest job merita tot respectul si stima din partea mea, dar si a celor care stiu sa aprecieze cu adevarat efortul unor persoane care si-au sacrificat viata personala pentru a ii ajuta pe cei mai putin norocosi.