Uneori am impresia că a trecut o veşnicie sau că nu s-a întâmplat niciodată să am nevoie de o informaţie oarecare şi să nu o găsesc imediat. Ca prin vis revăd zilele în care mergeam la biblioteca judeţeană pentru orice nelămurire. Întrebam în stânga şi în dreapta, căutam prin DEX, prin cărţi şi reviste, îmi sunam prietenii. Uneori aflam ceea ce mă interesa, alteori nu. Astăzi aproape că nu există subiect despre care să nu poţi afla imediat informaţii, la o simplă căutare pe google. Ghinion ai doar când nimereşti pe bloguri neserioase, ai căror proprietari nu dau sfaturi şi se zgârcesc la vorbă când aştepţi lămuriri.

Eu încerc să îi ajut pe toţi. În dărnicia mea fără de margini, răspund la toate întrebările, oricât de ciudate ar fi. :) Vrei să ştii ce inseamna a fi mai indrazneata pentru un baiat? Reţine doar că băieţii nu se vor gândi niciodată la îndrăzneala de a pune pătrunjel în loc de mărar la mâncare, nici la îndrăzneala de a amesteca în maşina de spălat rufe colorate cu rufe albe.

Am gasit pe card mai multi bani, se laudă cineva. Din norocul tău împarte şi celor care ar avea nevoie de mai mulţi bani. Îţi dau contul meu?

Ai vrut să ştii ce le place melcilor, aşa că m-am grăbit cu răspunsul: anul de graţie 2013 a adus o nouă modă. Melcilor nu le mai place să se plimbe prin grădină mâncând rapiţă, trifoi, floarea soarelui, salată verde, cartofi, morcov, pătrunjel, păpădie, coada şoricelului sau fructe, ci să se întindă pe feţele doamnelor care doresc să rămână tinere şi atrăgătoare.

Până acum, pe blogul meu intrau mulţi bărbaţi care se întrebau cum să scape de nevastă. Văd astăzi că şi femeile caută o soluţie salvatoare, dar nu pentru a scăpa de consort, ci pentru a afla cum sa iti dresezi sotul. Dragele mele, orice fiinţă, fie ea de sex masculin sau feminin, poate fi dresată prin recompensare. Îi dai o bere, îţi duce gunoiul; îl laşi la meci, îţi bate covoarele; îi permiţi să iasă cu băieţii la pescuit, te lasă şi pe tine cu fetele la mall.

Aşa cum mă aşteptam, întrebările despre ce pot sa scriu pe blog nu au întârziat să apară. Dacă eşti în pană de idei, ai putea scrie chiar despre lipsa inspiraţiei. Dacă nu poţi face un articol bun, menţionează nimicul pe care îl ai în cap. Am văzut câteva articole reuşite pe această temă.

Unele căutări mă bagă în ceaţă. Cineva a vrut să afle cum sa fac paru in romana cofura pentru nuta. Neavând diacritice, întrebarea poate fi interpretată în mai multe feluri. Să fie vorba despre par (ciomag), păr (pomul fructifer care face pere) sau păr (podoabă capilară)? Să fie vorba despre Nuţa (nume de fată) sau ai mâncat o literă, în graba de a întreba despre nuntă? Oare ai vrut să traduci în română, din cine ştie ce limbă misterioasă, cuvântul cofura?

Vrei să ştii dacă aduce noroc puf de papadie daca port? Când eram copil, prindeam câte o umbreluţă de păpădie, o băgam în sân şi îmi puneam o dorinţă. Uneori se împlinea, alteori nu. Dar poţi încerca, mai ales dacă reuşeşti să îţi faci un obiect vestimentar din puful de păpădie. Mai multe umbreluţe, mai multe şanse!

Cineva doreşte să afle ce brad face ghinde. Mi-ar plăcea ca cititorii mei să răspundă acestei întrebări dificile! :)