De o sensibilitate ieşită din comun, mai ales când este vorba despre întâmplări sau fapte ale copiilor, prostănaca de Vienela reuşeşte să dea apă la şoricei în cele mai neaşteptate momente. Reuşeşte chiar să îşi facă familia să râdă sau să se mire uneori de impresionabilitatea ei. Nu plânge dacă o doare ceva, nu plânge dacă rămâne fără bani, nu plânge când i se strică televizorul sau frigiderul, nu plânge când rămâne fără un rinichi, dar varsă lacrimi amare când află de necazurile unui copil chinuit.

Nu a plâns când a rămas fără servici, nu a plâns când a divorţat şi a rămas să crească singură un copil de un an, dar citea şi plângea când s-a stins M.
elefant.ro
Mereu au impresionat-o poveştile despre viaţa din Africa, despre chinurile pe care copiii de acolo le îndură, iar faptele bune ale celor care întind o mână de ajutor africanilor o fac să plângă de milă şi recunoştinţă.

Aşa i s-a întâmplat când a aflat despre Ryan Hreljac. A citit articolul Pandhorei, a plâns ca bleaga, apoi şi-a chemat copilul să îi citească şi lui, să afle şi el ce a putut face un copilaş de numai 8 ani, din dorinţa fierbinte de a ajuta nişte nefericiţi.

Vienela ştia deja povestea şi totuşi plângea în timp ce îi citea fiului ei cum Ryan a preluat multe din treburile casei, pentru a strânge 70 de dolari, cât costa pompa de apă pe care dorea să o trimită in Uganda. Multe lacrimi a vărsat citind în continuare despre revolta şi eforturile acelui copil, care descoperise că oamenii mor din cauză că nu au apă curată, despre oamenii care l-au ajutat să îşi realizeze visul.

Când a ajuns la finalul articolului şi a recitit despre mirarea lui Ryan la aflarea veştii că numele îi este cunoscut pe o rază de 100 km, la vederea celor 5000 de copii care îl aşteptau să inaugureze primul din multele puţuri săpate pe pământ african de fundaţia lui Ryan Hreljac, Vienela nu a reuşit să mai citească. Plângea cu suspine.

Ce are femeia asta, de plânge aşa uşor la 42 de ani, ori de câte ori află despre oameni necăjiţi, bolnavi sau despre bunătatea unor persoane pe care ea nici nu le cunoaşte?