Skip to main content

Ce are femeia asta?

De o sensibilitate ieşită din comun, mai ales când este vorba despre întâmplări sau fapte ale copiilor, prostănaca de Vienela reuşeşte să dea apă la şoricei în  cele mai neaşteptate momente. Reuşeşte chiar să îşi facă familia să râdă sau să se mire uneori de impresionabilitatea ei. Nu plânge dacă o doare ceva, nu plânge dacă rămâne fără bani, nu plânge când i se strică televizorul sau frigiderul, nu plânge când rămâne fără un rinichi, dar varsă lacrimi amare când află de necazurile unui copil chinuit.

Nu a plâns când a rămas fără servici, nu a plâns când a divorţat şi a rămas să crească singură un copil de un an, dar citea şi plângea când s-a stins M.

Mereu au impresionat-o poveştile despre viaţa din Africa, despre chinurile pe care copiii de acolo le îndură, iar faptele bune ale celor care întind o mână de ajutor africanilor o fac să plângă de milă şi recunoştinţă.

Aşa i s-a întâmplat când a aflat despre Ryan Hreljac. A citit articolul Pandhorei, a plâns ca bleaga, apoi şi-a chemat copilul să îi citească şi lui, să afle şi el ce a putut face un copilaş de numai 8 ani, din dorinţa fierbinte de a ajuta nişte nefericiţi.

Vienela ştia deja povestea şi totuşi plângea în timp ce îi citea fiului ei cum Ryan a preluat multe din treburile casei, pentru a strânge 70 de dolari, cât costa pompa de apă pe care dorea să o trimită in Uganda. Multe lacrimi a vărsat citind în continuare despre revolta şi eforturile acelui copil, care descoperise că oamenii mor din cauză că nu au apă curată, despre oamenii care l-au ajutat să îşi realizeze visul.

Când a ajuns la finalul articolului şi a recitit despre mirarea lui Ryan la aflarea veştii că numele îi este cunoscut pe o rază de 100 km, la vederea celor 5000 de copii care îl aşteptau să inaugureze primul din multele puţuri săpate pe pământ african de fundaţia lui Ryan Hreljac, Vienela nu a reuşit să mai citească. Plângea cu suspine.

Ce are femeia asta, de plânge aşa uşor la 42 de ani, ori de câte ori află despre oameni necăjiţi, bolnavi sau despre bunătatea unor persoane pe care ea nici nu le cunoaşte?

39 thoughts to “Ce are femeia asta?”

 1. Cred ca asta demonstreaza adevaratul tau caracter, firea ta, sufletul tau. Atunci cand nu plangi pentru tine dar ti se rupe sufletul pentru altul e de bine :))) … deci prostanaca si Vienela intr-o propozitie nu exista, cu siguranta! Mai rar persoane cu asa fuflet ca al tau :-*

 2. Eu stiam ca e estrogenul. Si anume ca el ar da manisfestari emotive exagerate. Acum, sunt convins ca asta-i o viziune extrem de simplificata, sigur sunt si alti hormoni si mediatori chimici, dar stiu ca au fost o serie de experimente unde au crescut artificial nivelul de estrogeni la masculi de soareci si au devenit saracii emotivi :D. La fel, daca cresti nivelul de testosteron la femele devin nervoase si agresive. Poate ai prea mult estrogen.

 3. Eu cred ca Vienela este o persoana foarte miloasa. Plange cu cel ce a suferit sau sufera, ceea e bine. imi plac mult persoanele care fac asta, care stiu sau pot sa simta, sa retraiasca momentele prin care altii au suferit ceva, au avut nevoie. Vienela eu cred ca daca ai fi fost presedinta tarii, ai fi ajutat multi oameni :) Esti foarte miloasa:>

  1. Daca as fi fost presedinta tarii, probabil as fi devenit comunista inraita, sa pot ajuta oamenii cu probleme. :))
   Si tu spui ca este bine? Eu chiar ma simteam bine plangand de dragul acelui copil, care a facut ceea ce nu au reusit atatia adulti.
   Dar cand aud sau vad pe cineva ca sufera, este ca si cum mi s-a intamplat mie. Nu mereu, nu in orice situatie, dar se intampla.

 4. Mai sunt si altele…cam la fel. Eram ca tine si chiar mai rau uneori dar de cand mi s-au intamplat lucruri ce par sa-mi fi inghetat o parte din suflet…parca nu mai sunt chiar asa… Cred ca nu e bine asa cum suntem. De mine se profita sau se incearca. Eu evit sa merg si la inmormantari sau sa trec pe langa inmormantari… plangeam trecand pe langa…si fara sa cunosc oamenii respectivi.

  1. Mie cred ca nu imi va trece niciodata. Este de preferat sa raman asa, decat sa simt ce ai simtit tu. Stiu ca nu este bine, vad cum unii chiar profita de bunatatea mea, dar uneori ma trezesc la realitate si le dau usor peste nas. Peste un timp, incearca iar, stiind ca imi trecerepede. :))

 5. Sincer, ai curaj să plângi! Eu fug de astfel de aricole, le închjd refuz să le citesc pentru a nu afla cât de neputincionasă sunt!

  1. Nu ma consider neputincioasa, ci doar prea sensibila. In aceazi, m-am trezit plangand fara sa imi dau seama. Dar asta nu poate decat sa ma motiveze sa ma gandesc si la altii, mai amarati decat mine.

 6. Sensibilitatea Vienelei se vede in tot ce scrie. Lacrimile ei n-ar trebui sa surprinda pe nimeni. Ii doresc sa-si pastreze sufletul frumos, deschis spre toti cei care o inconjoara in viata de zi cu zi, in carti, in online.

 7. LOL ! Te-au speriat hormonii lui Vladem ?! Stai sa vezi ce am chef in clipa asta sa te sperii eu !! (in competitie cu Vladem , desigur, pt aprecierea ta, de domnita care priveste la un turneu de cavaleri !!…Glumesc pe ½. Am vrut sa ma dau si eu asa mai macho/competitiv decat sunt in realitate.)

  Pai asta doar arata ca esti sensibila simpatic si empatic. Aplicatia practica si utila ar fi ca esti in fond si usor sugestibila, si cineva te poate hipnotiza ff usor, sa te llasi de fumat prin hipnoza, de exemplu, (desi cred ca rata succesului este deosebit de mica in cadrulk depebdentei de nicotina), sau pt entertainment personal al tau, sau pt ca le cumperi ideile sau cauzele altora, de aia concluzia mea este ca noi ca bloggeri, deci facand parte din mass-media generala, vrand nevrand, trebuie sa ne straduim sa ne comportam cat mai etic fata de persoanele cititoare de tipul Vienelei, cand utilizam cuvinte cheie/trigger emotiv care sa ne faca reclama la produsele sau expresiile pe care le promovam !

Leave a Reply