Skip to main content

Ce am eu și toată lumea își dorește?

Nu mai fi invidios pe ceilalți. Invidia înseamnă să numeri toate harurile cu care au fost dăruiți alții, în loc să te uiți la tine și la ce ai primit tu. Întreabă-te următorul lucru: “Ce am eu și toată lumea își dorește?”. Am găsit aceste cuvinte la Olimpia, pe pagina de facebook. Mi-au trezit gânduri noi, gânduri care mi se potriveau perfect în acea zi. Aveam nevoie de încredere în mine, în forțele mele, în capacitatea mea de a merge mai departe.

Invidioasă la modul serios nu prea am fost în viața mea. Nu mi-am dorit ceea ce aveau alții, fizic sau moral, nu am visat cai verzi pe pereți, nu m-am văzut niciodată în postura de lider. Poate că m-am întrebat uneori de ce, în anumite momente, nu am fost la fel de îndrăzneață precum X sau destul de conciliantă, precum Y? Poate că mi-am spus, în sinea mea, că mi-ar fi plăcut să am părul așa cum îl are X sau dinții așa cum îi are Y, dar invidioasă nu am fost.

Cu toate astea, uneori încrederea mea în mine scade vertiginos, ajungând aproape de zero. Îmi dau seama că nu strălucesc în nici un domeniu, că sunt o tipă comună, simplă, fără nimic care să o scoată în evidență. În astfel de clipe am nevoie de încurajări, de evenimente care să îmi dovedească, măcar parțial, că nu sunt chiar degeaba pe aici. Într-un astfel de moment am dat peste cuvintele Olimpiei și m-am întrebat: Ce am eu și toată lumea își dorește?

Neîncrederea în mine nu mi-a permis să îmi răspund, iar voi, cei ce mă citiți, nu mă cunoașteți în realitate, așa că nu știu dacă m-ați putea ajuta. Astăzi îi voi întreba pe băieții mei, să vedem dacă au vreun răspuns mulțumitor pentru mine. 🙂

 

Comments
 • Cuvânta January 17, 2014 at 10:09 am

  Vorba dulce mult aduce. Ti se potriveste in online, cred.

 • Radu January 17, 2014 at 12:41 pm

  Cred că ei sunt cei mai în măsură să te lămurească! 🙂 Chiar dacă un pic subiectiv!

 • Adriana January 17, 2014 at 4:06 pm

  Ei, la asemenea cuvinte nu mă aşteptam. Sigur dacă iţi spun că această intrebare şi-o pune mai toată lumea, vei spune că nu ăsta e subiectul. Ai multe, Vienela! De exemplu, dragoste mai mare pentru blogging nu cred că voi mai găsi la nimeni sau om care să pună pe orişicine are un strop de îndemânare la scris…să îşi deschidă unul, zău că nu am mai intâlnit. Sau tenacitatea ta şi ar mai fi destule dar mă opresc pentru că tu numai comună şi simplă nu eşti, poate doar folosind cuvintele aşa, pentru provocare. Dacă nu mă crezi, mai citeşte o dată articolul meu pt tine”De ce imi e dragă Vienela”. Acolo te-am descris aşa cum eşti şi tot ar mai fi de adăugat.

 • Rolling Ideas January 17, 2014 at 5:19 pm

  Tu ai abilitatea de a spune poveşti, de a scrie frumos despre orice. Şi ai consecvenţă în a scrie şi a-ţi menţine blogurile active.

 • Mihaela January 18, 2014 at 10:19 am

  Cu siguranta ai talent la scris, ceea ce nu e lucru putin. Cat despre restul, doar tu poti sa-ti raspunzi la intrebare pentru ca te cunosti cel mai bine.

 • Javra January 18, 2014 at 2:21 pm

  Cei mai în măsură să răspundă sunt cei apropiaţi ţie.
  O să fii uimită câte lucruri ai pentru care lumea te invidiază.
  Am trăit o experienţă asemănătoare, fără s-o caut.
  Astfel, am avut o revelaţie despre felul în care sunt văzut de ceilalţi.

 • Andreea January 18, 2014 at 3:24 pm

  Eu sunt convinsa ca ai multe calitati deosebite de ale altora. Da, talentul la scris e unul dintre ele. Pentru a straluci intr-un domeniu, am constatat-o pe pielea mea, iti trebuie, pe langa cei 1% inspiratie si cei 99% transpiratie. Si o doza de noroc care, bineinteles, se va scadea din transpiratie:P

 • Rudolph Aspirant January 19, 2014 at 7:27 pm

  Remarc ca intrebarea nu era ce calitati am eu, ci ce calitati am eu si toata lumea isi doreste,adica ce calitati rare/pretioase si totodata ff bine cotate si cautate pe piata in prezent ameu,(ca probabil acest echilibru de piata de calitati variaza cu timpul,si locul,si cultura, nu numaicu starea economiei,oricat de globala o tinde ea sa devina pt a simplifica situatia).

  Eu de ex,daca imi pun aceasta intrebare, trebuie sa recunosc ca HABAR NU AM ce calitati sunt ff bine cotate in acest moment in piata socio-culturala din Romania,nici macar din alte culturi…zau,este o problema chiar dificila daca stai sa te gandesti ff bine. Cred ca incazul meu personal e si pt ca nu amapartinut niciodata unui grup cultural specific asa pe termen ff lung astfel incat sa cam stiu ce calitati sunt de obicei cel mai des cele mai bine cotate,in afara de alea asa generale umane siprobabilchiar independente de cultura sau timp sau geografie, tineretea si sanatatea,plus desigur ca corolar al acestor stari si oportunitati cat mai multe pt a ne indragosti si eventual si de a face din cand in cand si sex in 2. Ca asta zau,chiar super sincer cred ca isi doreste chiar mai toata lumea, desi nu ca o calitate ci ca o consecinta a unor calitati, pt ca este si placut si relaxant plus si lipsit de diverse responsabilitati, cel putin pt alea cateva secunde sau minute, (desigur nu asa per general) !

  In cazul meu,eu nu mi-as dori sa am talent literar, pt ca in primul rand nici macar nu stiu sigr daca e ceva care sa indeplineasca acel criteriu de a fi chiar asa de dorit de chiar toata lumea, deoarece nu am remarcat pe cineva din jurul meu ingrupurilein care m-am invartit eu de obicei sa mentioneze ca si-ar dori acest lucru. Cred ca lumea in care m-aminvartt eu dorea celmai mult sa posede un atleticism cat de cat optimsuperior…in acest caz, eu sincer nu mapot lauda cu cine stie ce perfoormante, desi am facut asa sport si miscare, insa niciodata la un nvel deosebit de competitiv, deci chiar daca lumea din jurul meu chiar isi dorea asta, si calitatea atleticismului ar f fost chiar ff bine cotata in grupurile in care ma invart eu, totusi eu personal nu posed aceasta calitate la un nivel deosebit de inalt.

  Poate ca depnde si de grupul in care esti sau aspiri sa fii. Eu de ex nu am aspirat asa de precis sa apartin unui grup ff specific,in cazul meus-a intamplat mai mult la intamplare, adica nici macar cand am stiut ca voi deveni functionar pe baze de chemare,nici macar nu m-am gandit ca voi face parte din grupul functionarilor profesionisti, tot ce stiam e ca trebuie sa acord atentie deontologiei, si sa incerc sa ma straduiesc sa devin si sa raman un functionar etic si competent, dar nici macar asta nusunt asa de sigur ca isi doresc cu adevarat toti functionarii,(chiar daca scrie asta ca un deziderat comun pt toti pe hartie in cadrulasociatiilor respective,plus chiar si daca de fapt in realtate vasta majoritate a functionarilor cu care m-am intalnit eu incercau sa fie cat de cat OK in aceasta privinta, dar nu cred ca era asa ceva de nivel de deziderat arzator,sau ceva care sa fie cautat in mod pasional pe piata,cumar fi cinestie ce raritate).

  Zau, daca stiu sa raspund la aceasta intrebare.Nici macar nu stu cumsa o apuc metodologic, pt ca zau, in afara de atleticism habar nu am ce altceva ar fi ff bine cotat in grupurile sociale in care ma invart eu de obicei. Pur si simplu niste grupuri asa destul de clasice formatte pe baza dictonului pedagogic Mens Sana in Corpore Sano, deci e tot cf dezideratelor majore de sanatate. Plus pt ca sunt gay pot sa zic sigur ca si Tineretea e cotata ffffffffffff super fffffffff inalt. Zau, sincer. Daca esti trecut de cca 36 de ani si nu ai alte calitati de gen ca esti super-miliardar, sau cineva deosebitde artistic si creativ imaginativ asa de nivel superlativ de EltonJohn sau Michelangelo, sau cine stie ce inventator super-faimos asa ca Leonardo Da Vinci sau Steve Jobs, (nu zic ca astia toti ar fi gay, dar dadeam un exemplu), atunci gata,s-a terinat cu tine, chiar si oricat de atletic ai fi ! Zau, stiu ca nu e frumos ce zic,nu e ceva ff politically correct, plus poate pune lumea culturii gay intr-o lumina cam proasta, si desigur ca si gay-ii sunt oameni si apreciaza omul pt calitatile lui individuale, etc, dar vobeamsi eu asa mai la nivel de sueta….si asta e valabil si in diferite tari si culturi,nu e doar in Romania…

 • elly weiss January 28, 2014 at 10:34 pm

  Ai o multime de calitati, sper ca baietii tai te-au lamurit 🙂
  Vienela, fac o pauza. Dupa peste 40 de postari…vad dublu. Revin cat de curand 🙂 Te pup!
  Si Snow s-a plictisit de cat am tastat continuu… 😉

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.