Nu mai fi invidios pe ceilalți. Invidia înseamnă să numeri toate harurile cu care au fost dăruiți alții, în loc să te uiți la tine și la ce ai primit tu. Întreabă-te următorul lucru: “Ce am eu și toată lumea își dorește?”. Am găsit aceste cuvinte la Olimpia, pe pagina de facebook. Mi-au trezit gânduri noi, gânduri care mi se potriveau perfect în acea zi. Aveam nevoie de încredere în mine, în forțele mele, în capacitatea mea de a merge mai departe.

Invidioasă la modul serios nu prea am fost în viața mea. Nu mi-am dorit ceea ce aveau alții, fizic sau moral, nu am visat cai verzi pe pereți, nu m-am văzut niciodată în postura de lider. Poate că m-am întrebat uneori de ce, în anumite momente, nu am fost la fel de îndrăzneață precum X sau destul de conciliantă, precum Y? Poate că mi-am spus, în sinea mea, că mi-ar fi plăcut să am părul așa cum îl are X sau dinții așa cum îi are Y, dar invidioasă nu am fost.

Cu toate astea, uneori încrederea mea în mine scade vertiginos, ajungând aproape de zero. Îmi dau seama că nu strălucesc în nici un domeniu, că sunt o tipă comună, simplă, fără nimic care să o scoată în evidență. În astfel de clipe am nevoie de încurajări, de evenimente care să îmi dovedească, măcar parțial, că nu sunt chiar degeaba pe aici. Într-un astfel de moment am dat peste cuvintele Olimpiei și m-am întrebat: Ce am eu și toată lumea își dorește?

Neîncrederea în mine nu mi-a permis să îmi răspund, iar voi, cei ce mă citiți, nu mă cunoașteți în realitate, așa că nu știu dacă m-ați putea ajuta. Astăzi îi voi întreba pe băieții mei, să vedem dacă au vreun răspuns mulțumitor pentru mine. :)