Chiar înainte de venirea potopului ploilor de vară interminabile ce au inundat întreaga ţară, nepotul meu începuse să îşi facă planuri legate de o eventuală plecare la mare, împreună cu câţiva prieteni, imediat ce ar fi luat vacanţă. Are deja ceva bani puşi deoparte şi speră să mai strângă până la fine de iunie (sau început de iulie), când îşi vor lua zborul spre litoral pentru câteva zile. O clipă am sperat că îl va tenta şi pe băiatul meu această ieşire, că va fi de acord să meargă împreună cu vărul lui la o bălăceală în mare şi la distracţia de care orice tânăr are parte acolo, mai ales că am senzaţia că vor veni zile călduroase în curând.

Nici gând! Fiecare dintre ei are alţi prieteni, fiecare dintre ei are alt mod de a se distra, de a se bucura de viaţă, aşa că insistenţele noastre nu au făcut decât să îl enerveze. Văzând că nu avem sorţi de izbândă, am renunţat rapid şi l-am lăsat să îşi facă propriile planuri legate de vară, iar eu am încercat să îmi amintesc ceva foarte important. Care dintre locaţiile despre care am scris pe blog sau despre care am citit la alţii oferă cele mai bune condiţii de cazare, la cele mai mici preţuri? Ce anume să îi recomand nepotului meu, pentru ca el să nu îşi irosească toate economiile pe cazare?

Am răscolit blogul în lung şi în lat, ba chiar m-am uitat şi pe celelalte bloguri ale mele, sperând că îi voi putea fi de folos. Am găsit condiţii excelente de cazare, însă preţurile păreau destul de piperate pentru bugetul de care dispune nepotul meu (şi omul simplu, în general). Întâmplarea a făcut să găsesc, când nici măcar nu mai căutam, cazare ieftina la casa Dobrin, în staţiunea Costineşti, exact locul unde plănuiseră puştii să meargă. Am fost de-a dreptul surprinsă văzând ce preţuri sunt acolo, chiar şi în timpul sezonului, lucru care m-a făcut să uit ce căutam şi să alerg într-un suflet la soţul meu, plină de entuziasm. Noi de ce nu am merge pentru câteva zile la mare?

Nu avem nevoie de camere de cinci stele, nu avem nevoie de cazare de lux, ci de un pat spaţios, în care să dormim când ne întoarcem de la plajă sau din cluburile de noapte ale Costineştiului. Casa Dobrin este curată, are camere micuţe, dar bine întreţinute, frigider, televizor şi internet wireless. Ce nevoie am avea de mai mult, pentru câteva zile la mare? Nu mergem să ne rupem în figuri, ci doar să ne relaxăm, să ne bucurăm de soare, de valuri, de aglomeraţie. Cazarea la Casa Dobrin înseamnă dormit aproape gratis la mare, ceea ce face ca banii să ne rămână pentru distracţie. Pur şi simplu nu avem motive să ne refuzăm o asemenea ieşire, căci 40 de lei pe noapte până pe 26 iunie sau 50 de lei  pe noapte până pe 10 iulie chiar nu înseamnă nimic.

Casa Dobrin Costinesti

Costineşti rămâne staţiunea mea de suflet, iar vila Casa Dobrin este situată la aproximativ şapte minute de plajă, undeva lângă Teatrul de vară, camerele au grup sanitar propriu, duş şi apă caldă în permanenţă. Chiar nu avem nevoie de mai mult, căci pentru noi marea înseamnă libertate, înseamnă distracţie, soare şi bălăceală în apă, nu fiţe, nu figuri la cinci stele. Nu ştiu cum vi se pare vouă, dar pe mine m-au convins că trebuie să ajung la mare şi să mă cazez într-una dintre acele camere drăguţe, cochete şi foarte ieftine. Iar dacă nu mă credeţi, priviţi mai jos la tabelul cu tarifele practicate de Casa Dobrin din Costineşti.

TARIFE:

Perioada:In cursul sapt.In weekendCamera single
05.mai – 26.iunie*40 LEI40 LEI30 LEI
27.iunie – 10.iulie50 LEI50 LEI40 LEI
11.iulie – 17.iulie60 LEI60 LEI60 LEI
18.iulie – 24.iulie70 LEI80 LEI70 LEI
25.iulie – 16.august90 LEI100 LEI90 LEI
17.august – 23.august70 LEI70 LEI70 LEI
24.august – 30.august50 LEI50 LEI40 LEI
31.august – 14.septembrie*40 LEI40 LEI30 LEI

*pentru perioadele respective oferim urmatoarele reduceri: -25% pentru sejururi de 5 nopti, -25% pentru grupuri mai mari de 10 persoane.

Este că nu trebuie ratată această ocazie?