Am revăzut ieri un filmuleț în care câinele meu lupta îndârjit contra aspiratorului. Este o veritabilă sursă de amuzament pentru oricine îl privește, căci zgomotul produs de acest aparat, oricât ar fi el de silențios, sperie animalele și le face să aibă reacții din cele mai ciudate. Asta nu ne va împiedica niciodată pe noi, oamenii, să utilizăm aspiratoare din ce in ce mai bune, care să ne ajute să păstrăm casele curate. În România, de exemplu, am un aspirator bun, de putere mare, care consumă destul de puțin curent electric. Aspiratorul este dotat cu niște filtre care captează bacteriile și alergenii. Îl folosesc atât pentru suprafețele mari, deschise, cât și pentru spațiile înguste unde mătura sau orice alt obiect cu greu poate fi strecurat. Sursa din care vă puteți informa în legătură cu tot ceea ce înseamnă un aspirator bun o găsiți dacă dați clic pe linkul din această propoziție.

Ajunsă în Scoția, mi-am dat seama că am nevoie de un alt aspirator, căci mătura nu este potrivită pentru acest secol, praful se așterne chiar și în această țară ploioasă, iar câinele are perioade când năpârlește prea tare, lăsând prin tot apartamentul smocuri de blană. Pe aici se vând aspiratoare la mâna a doua, la prețuri rezonabile. A fost chiar distractiv să negociez cu bătrânul scoțian care nu știa limba engleză. Soția lui ne-a fost translator pe toată durata negocierilor. Din păcate, aspiratorul pe care l-am cumpărat nu se poate compara cu Samsung(ul) meu de acasă, dar deocamdată trebuie să mă mulțumesc cu el, până când îmi voi permite să cumpăr altul, mai eficient.

Pe voi vă sfătuiesc să vă luați de la început un produs cât mai bun, ca să nu fiți nevoiți să îl înlocuiți după câteva utilizări, când neajunsurile încep să iasă la iveală. De exemplu, eu am observat de la început că aspiratorul cumpărat în Scoția nu are tub telescopic, însă nu m-am priceput să cer așa ceva în limba engleză. I-am spus bătrânului că vreau un băț mai lung, ca să nu stau cocoșată când aspir prin casă. El nu mi-a putut oferi decât un alt tub scurt, să îl montez pe post de prelungitor. Nu aș mai repeta această greșeală. Din fericire, în România aspiratoarele nu sunt foarte scumpe și se găsesc într-o multitudine de variante: cu sac, fără sac, cu apă, cu tub telescopic, de putere mai mare sau mai mică (în funcție de necesități), cu filtre tot mai eficiente etc.

Atunci când vă alegeți aspiratorul, țineți cont de clasa energetică în care este încadrat și alegeți o clasă cât mai înaltă, chiar dacă vi se pare că produsul are un preț puțin mai ridicat. Este o investiție pe termen lung, care va fi amortizată rapid datorită faptului că veți consuma energie electrică mai puțină, veți avea totul proaspăt și igienizat în încăperi și veți depune mai puțin efort atunci când veți curăța casa. Eu chiar nu mai concep, în anul 2018, curățenia făcută fără aspirator, doar cu mătura și fărașul. Sunt convinsă că și voi gândiți la fel. Dacă vi s-a stricat acest important aparat electrocasnic sau dacă doriți să îl înlocuiți cu unul mai performant, nu ezitați să citiți sfaturile și informațiile disponibile în articolele spre care am făcut trimitere.