Skip to main content

Căutând în floarea de liliac

Este plăcut şi util să cunoşti oameni noi, să comunici cu ei, să participaţi împreună la diverse acţiuni, dar nici o clipă nu trebuie să îţi uiţi vechii prieteni. Cam aşa mi-am spus în această dimineaţă, când am avut de ales între  a posta ediţia obişnuită de Happy weekend sau a scrie un articol pentru Duzina de cuvinte la care mi-am propus să particip începând cu această săptămână. De ce s-a nimerit ca ambele jocuri să fie programate sâmbăta? Voi posta dimineaţa alături de vechii mei prieteni, iar după-amiaza o voi rezerva Duzinei de cuvinte.

 

happy weekend

 

Mi-a fost cam teamă de această zi, ştiind că mă voi enerva ca şi anul trecut, când netul vuia de urări pentru copiii lumii. Nu doar astăzi este ziua copilului, dragii mei. Ziua copilului este în fiecare zi!

Îmi este mai uşor să vorbesc astăzi despre orice altceva, aşa că am ales să vă arăt câteva imagini interesante, pe care eu le păstram cu drag în calculator, aşteptând un moment potrivit pentru a le posta pe blog.

Pentru că este sezonul lor, încep cu un aranjament în care căpşunile atrag toate privirile.

 

aranjament cu capsuni

 

Puţin alb şi mult albastru…

 

putin alb si mult albastru

 

Şi galben în vârf de munte, pe o pajişte.

 

flori galbene in varf de munte

 

De câte ori nu aţi trecut nepăsători pe lângă minunata cicoare?

 

cicoare

 

Zâmbind soarelui…

 

lalele in soare

 

Ştii că undeva în lume te aşteaptă o fărâmă de noroc, dar locul exact îţi este ascuns. Ce ar fi să începi căutările de la floarea de liliac?

 

liliac jpg

 

Cei îndrăzneţi spun că este mai bine să trăiesti 50 de ani ca un vultur, decât 300 de ani ca o cioară. Cei îndrăgostiţi de frumos ar putea spune că este bine să trăieşti cât floarea de mac şi să rămâi în amintirea tuturor pe vecie.

 

maci la geam

 

Noi, cele mai gingaşe dintre florile gingaşe…

 

noi, cele mai gingase dintre florile gingase

 

Ce e vis, ca visul piere…

 

ce e vis, ca visul piere

 

Să fiţi fericiţi, voi, cei cu suflet de copil!

 

Particip la jocul Happy weekend, iniţiat de Elly. Am ajuns la prima ediţie din a doua vară, cea cu numărul 21 din 2013.

 

 

15 thoughts to “Căutând în floarea de liliac”

 1. De cand cu pasiunea asta nebuna pentru fotografie eu nu mai trec nepasatoare pe langa nicio floare, copac sau fir de iarba. :)) Nu am vazut cicoare in peregrinarile mele de primavara, caci cu siguranta mi-ar fi devenit model pentru un set de poze. :D
  Mult romantism, puritate si gingasie in postarea ta de azi, Vienela.
  Un weekend vesel iti doresc! :)

 2. Cât de frumoase sunt aceste minuni numite flori ….Superbe fotografiile, Vienela! Asta așa ca pentru sfârșit de primăvară, nu?

  Un weekend plăcut, plin de soare și zâmbete!

 3. Pe vremuri am gasit multe flori de liliac cu 5 sau 3 petale, cand trebuia sa aiba doar 4, iar in trifoi n-am gasit niciodata 4 “foi”… Imaginile nu-s decat superbe, realizand ca mie imi place foarte mult macro fotografia si natura cu ale sale flori.
  Revenind la Ziua Copiilor, da e frumos sa fie in fiecare zi, dar o zi speciala ramane o zi speciala, asa ca iti doresc mult soare in suflet si inocenta copilariei s-o pastrezi mereu in amintiri!

 4. La mulți ani copilului tău, la mulți ani copiilor lumii! Și ție, mamă de copil minunat! E bine că au o zi numai a lor, e bine. La mulți ani minunaților noștri, să trăiască 100 de ani fericiți! :)

 5. Capsunile pot fi foarte bine considerate si flori :) Asa de frumoase sunt in acel aranjament….e perfect ca ai postat acea foto prima. Arata intr-un mare fel. :)
  Toate sunt frumoase.
  Eu nu pot trece nepasatoare pe langa nicio floare. Pentru ca iubesc pana si traista ciobanului sau altele…cu nume mai speciale. :)) Toate florile imi par frumoase.
  La multi ani! Pentru Ionut :)

  P.S.- Te-am inscris eu in tabel. Stai linistita. Si eu stau prost cu timpul :) Revin mai tarziu.

Leave a Reply