Circula pe internet luna trecută un citat al nu ştiu cui, că nu era specificat, care suna cam aşa: “Când schimbi modul în care priveşti lucrurile, lucrurile pe care le priveşti se schimbă”. Normal că poate fi interpretat în multe feluri, dar astăzi mă voi opri la o variantă simplă, legată de muzică si de câteva instrumente muzicale.

Despre chitară ştiu până şi copiii că este un instrument muzical ce scoate sunete când ciupim sau lovim cele şase coarde cu care este prevăzut. Cu puţină voinţă şi ureche muzicală, aproape oricine poate învăţa să cânte melodii simple. Dar ce aţi spune dacă aţi vedea chitara folosită într-un mod cu totul inedit, ca în fotografia de mai jos? V-ar interesa o plimbare cu un astfel de vas de croazieră?

Când vine vorba de pian, lucrurile sunt puţin mai complicate, după umila mea părere de afon. Şi el are coarde, dar sunt bine ascunse într-o cutie de rezonanţă, aşa că noi vedem doar partea frumoasă, care are clape. La ce poate fi folosit un pian vechi, abandonat? Poza asta spune că i-ar sta bine pe post de bibliotecă.

Despre banalele oale, cratiţe şi capace ştie toată lumea că pot face faţă cu succes într-o orchestră, dacă sunt utilizate de mâini măiestre. Aveţi oale cărora le-a sărit smalţul? Aveţi capace de oală rătăcite? Aţi făcut deja primul pas spre înfiinţarea unei trupe muzicale. Dacă nu aveţi, vă pot vinde câteva oale, în care ţinea mama un leandru, o muşcată şi un trandafir japonez.

 

 

 Nu imi amintesc dacă v-am mai povestit despre doaga care îi lipseşte soţului meu, Mihai, dar  povestea de astăzi sunt convinsă că vă dovedi adevărul spuselor mele.

Nu ştiu cum se face, dar seară de seară vecinele noastre, cu bebeluşi sau fără, obişnuiesc să stea în dreptul geamului nostru, povestind câte în lună şi în stele. Suntem la curent cu ceea ce mănâncă vecina de la etajul unu, cu felul în care face caca fetiţa doamnei de la etajul patru, cu piesele stricate de la maşina vecinului de la doi şi tot aşa.

Într-o seară nu reuşeam să ne mai auzim în casă din cauza bârfelor de sub geam. A ieşit Mihai pe geam şi le-a rugat să se mute în altă parte, dar nu l-au băgat în seamă. Nervos, a ieşit pe geam înarmat şi a bătut cu polonicul într-o cratiţă până le-a făcut să plece speriate(nu a muncit prea mult). Atunci mi-am dat seama că s-ar descurca de minune cântând hard rock. Problema este că nu îşi găseşte coechipieri pentru a face o formaţie. Este cineva interesat?

 

By Vienela

55 thoughts on “Căutăm coechipieri pentru o trupa muzicala”
   1. bagattor de seama, impresar, inca o gagica la voce pt melodiile gothic…
    un clapar, dar nu d-ala de skiuri…
    mai trebe ceva?

    1. Sigur ai uitat ce era mai important. Unul care sa se ocupe de adunatul si pastratul banilor, dar nu este problema, ca ma bag eu la treaba asta grea. :))

 1. IN formatie nu ma bag, ca sunt afona, dar la alungat babe am randament maxim, ofer servicii…:)

 2. Nu îmi place sa cant la “oale” fac prea mare galagie dar, idea cu pianul ca biblioteca e grozava….. am voie sa copiez fotografia?

 3. Eu pe cuvant ca as trage cu urechea la ce spun aia. Apoi as publica un ziar de cartier. Sa afle tot poporul… Si online desigur, dar mai ales ziar, sa-l poata citi si maritzele si pensionarele si veteranii de razboi. :))

 4. Wow … vreau si eu “Radio Sant” :))) … ca as avea ceva intrebari despre cineva din bloc :D :)). Nu ofera servicii? Le platesc bine.

  In formatie nu ma bag. Eu doar ascult muzica, nu creez. :))))

 5. […] g1b2i3, daurel, edituramateescu, negura, Mihai, popateapa, cristiandima, plutacupaparude, danap, vienela, CARMEN, alexandrone, Agatha, lucian, mirceavladut, ratzone, gabryellehelen, lunapatrata, […]

 6. […] g1b2i3, daurel, edituramateescu, negura, Mihai, popateapa, cristiandima, plutacupaparude, danap, vienela, CARMEN, alexandrone, Agatha, lucian, mirceavladut, ratzone, gabryellehelen, lunapatrata, […]

 7. Parca ar fi tata:)) doar ca el nu a inceput sa bata cu polonicul in cratita ci a tipat mai tare la ei pana au plecat si acum cand il vad stiu ca trebuie sa plece cat mai repede:)) Hmm ma alatur eu:)) am o chitara la care nu stiu sa cand, dar stiu sa bag cu linguri de lemn in oale pana le sare smaltul:)) [oalele pe care mama le pastreaza de cand aveam 5-6 ani pot sa confirme:”>]

  1. Din cauza mea nu mai pot sta bietele femei sub geam, de la mine a pornit, ca bombaneam in casa si Mihai s-a enervat vazand ca iubita lui nu are liniste sa poata scrie pe blog. :))
   Adu chitara, ca iti dau in schimb cateva linguri de lemn vechi, pe care le pastram sa le pictez. Deci ne putem baza pe tine, ca membru al formatiei? :))

 8. […] g1b2i3, daurel, edituramateescu, negura, Mihai, popateapa, cristiandima, plutacupaparude, danap, vienela, CARMEN, alexandrone, Agatha, lucian, mirceavladut, ratzone, gabryellehelen, lunapatrata, […]

 9. hahaha…la cat sunt de obosita, orchestra ta este binevenita ! :)
  Sunt afona complet, deci sunt buna la alungat orice si pe oricine !
  Chiar daca sunt si eu o baba nu stau sub ferestrele oamenilor! :)))

 10. […] daurel, edituramateescu, negura, stamps, Mihai, popateapa, cristiandima, plutacupaparude, danap, vienela, CARMEN, alexandrone, Agatha, yourself, lucian, mirceavladut, incertitudini, ratzone, pato, […]

 11. zarva cu zarva se termina :)
  ingenioase fotografiile cu obiecte in forme de instrumente muzicale avand o cu totul alta destinatie.
  cred ca nenea care plutea cu chitara in ritmul valurilor i-a amutit melosul “chitarii” lui.

 12. Iata, iata!
  Vazusem intr-un timp o barca in forma de bocanc. Ce haioasa mi se parea!
  Cat despre barfitori, daca asta e singura solutie, multe polonice si oale sa fie!

 13. Ai grijă! Dacă e aşa talentat s-ar putea să se strângă toţi rockerii din Ploieşti sub geamul vostru! :)
  Şi am auzit că nu sunt puţini!

  1. Prefer rockerii, fara discutie. Nu stiu daca sunt mai multi decat prin alte parti, dar sunt mai buni decat toate vecinele mele vorbarete. :))

 14. […] lunapatrata, Filumenie, Zamphotograph, Turda, Magina, Florina, dardindar, costin-comba, AEFC, vienela, yourself, lucian, Colectionara, edituramateescu, negura, stamps, Mihai, popateapa, cristiandima, […]

 15. Si cum va trateaza acum vecinele? :))

  Cand locuiam cu ai mei la bloc , aveam noroc ca bancuta de la noi era putin mai indepartata de bloc,nu chiar sub geamuri si nu auzeam tot

 16. Știu pe cineva care a făcut exact același lucru pe care l-a făcut soțul tău, deci nu îi lipsește nicio doagă … :)
  Bine a făcut, dacă vecinele nu au înțeles de bună voie, a găsit soluția să le alunge de sub geamul vostru. Se mai adună sub geam de când soțul tău le-a speriat cu polonicul și cratița?

  1. Nu le-am mai auzit de atunci. Uneori chiar mi se pare ca este prea liniste, nu mai tipa nici un copil, nu mai stiu cum face caca, nu mai aflu cati mc de apa rece consuma vecinul de la trei, ce mancare au mai gatit… nimic, nimic. :))

 17. Foarte bine a facut! Nu-l mai suspecta ca-i lipseste ceva. E OK.
  Eu le-as fi zis in fata cateva…pentru ca e vorba de respect reciproc, de nimic altceva.
  Si cine nu are, merita penalizat.
  Mie mi-a placut pianul transformat in biblioteca :)
  P.S. – tocmai ce-am avut net-ul picat intre un comm si celalalt…

  1. Le rugase sa se mute in alta parte, eventual in parculetul din apropiere, dar l-au ignorat, ca si cum nu il auzisera si asta l-a scos din minti. :))
   Imi pica si mie curentul de zece ori pe zi, nu inteleg de ce. In toata zona.
   Cred ca ar merge si o imitatie de pian, daca mi-as permite sa dau o asemenea comanda.

 18. :))) buna reactia sotului tau, serios.
  Dar ma intreb ce relatie mai aveti acum cu vecinele, oamenii cateodata nu-ti raspund nici cand le strigi ca te inunda la baie, daramite cand le opresti barfa.

  1. :)) Nici inainte nu eram in relatii prea bune, din cauza unor probleme de bloc. Avem centrala termica proprie, dar platim lunar pe timp de iarna 30 de lei pentru incalzire, ca trec tevile blocului prin apartamentul nostru. La noi in casa este mai cald iarna decat vara, deci nu ne foloseste la nimic caldura lor. Si ei nu contribuie la factura noastra de gaze.
   Acum ne ignora total. :))

 19. ce total a fost! ideea asta nu mi-ar fi venit, dar de aia exista bloguri sa ne inspiram unii de la altii :lol:

 20. […] edituramateescu, negura, Mihai, popateapa, cristiandima, plutacupaparude, danap, vienela, CARMEN, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, gabryellehelen, lunapatrata, […]

 21. […] edituramateescu, negura, Mihai, popateapa, cristiandima, plutacupaparude, danap, vienela, CARMEN, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, gabryellehelen, lunapatrata, […]

 22. […] edituramateescu, negura, Mihai, popateapa, cristiandima, plutacupaparude, danap, vienela, CARMEN, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, gabryellehelen, lunapatrata, […]

 23. […] edituramateescu, negura, Mihai, popateapa, cristiandima, plutacupaparude, danap, vienela, CARMEN, alexandrone, lucian, mirceavladut, ratzone, gabryellehelen, lunapatrata, […]

Părerea ta e importantă pentru mine

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.