Circula pe internet luna trecută un citat al nu ştiu cui, că nu era specificat, care suna cam aşa: “Când schimbi modul în care priveşti lucrurile, lucrurile pe care le priveşti se schimbă”. Normal că poate fi interpretat în multe feluri, dar astăzi mă voi opri la o variantă simplă, legată de muzică si de câteva instrumente muzicale.

Despre chitară ştiu până şi copiii că este un instrument muzical ce scoate sunete când ciupim sau lovim cele şase coarde cu care este prevăzut. Cu puţină voinţă şi ureche muzicală, aproape oricine poate învăţa să cânte melodii simple. Dar ce aţi spune dacă aţi vedea chitara folosită într-un mod cu totul inedit, ca în fotografia de mai jos? V-ar interesa o plimbare cu un astfel de vas de croazieră?

Când vine vorba de pian, lucrurile sunt puţin mai complicate, după umila mea părere de afon. Şi el are coarde, dar sunt bine ascunse într-o cutie de rezonanţă, aşa că noi vedem doar partea frumoasă, care are clape. La ce poate fi folosit un pian vechi, abandonat? Poza asta spune că i-ar sta bine pe post de bibliotecă.

Despre banalele oale, cratiţe şi capace ştie toată lumea că pot face faţă cu succes într-o orchestră, dacă sunt utilizate de mâini măiestre. Aveţi oale cărora le-a sărit smalţul? Aveţi capace de oală rătăcite? Aţi făcut deja primul pas spre înfiinţarea unei trupe muzicale. Dacă nu aveţi, vă pot vinde câteva oale, în care ţinea mama un leandru, o muşcată şi un trandafir japonez.

 

 

 Nu imi amintesc dacă v-am mai povestit despre doaga care îi lipseşte soţului meu, Mihai, dar  povestea de astăzi sunt convinsă că vă dovedi adevărul spuselor mele.

Nu ştiu cum se face, dar seară de seară vecinele noastre, cu bebeluşi sau fără, obişnuiesc să stea în dreptul geamului nostru, povestind câte în lună şi în stele. Suntem la curent cu ceea ce mănâncă vecina de la etajul unu, cu felul în care face caca fetiţa doamnei de la etajul patru, cu piesele stricate de la maşina vecinului de la doi şi tot aşa.

Într-o seară nu reuşeam să ne mai auzim în casă din cauza bârfelor de sub geam. A ieşit Mihai pe geam şi le-a rugat să se mute în altă parte, dar nu l-au băgat în seamă. Nervos, a ieşit pe geam înarmat şi a bătut cu polonicul într-o cratiţă până le-a făcut să plece speriate(nu a muncit prea mult). Atunci mi-am dat seama că s-ar descurca de minune cântând hard rock. Problema este că nu îşi găseşte coechipieri pentru a face o formaţie. Este cineva interesat?