Skip to main content

Caut o crema bună

În ultimele ore am tot făcut planuri împreună cu soţul meu, am aşezat pe hârtie socotelile lunare, aşa cum facem întotdeauna, pentru a putea găsi cele mai bune soluţii. După ce am pus deoparte banii pentru facturi şi cheltuieli neprevăzute (bani care deocamdată sunt numai pe hârtie), după ce am decis cine şi ce va primi de la moş, am trecut la ceea ce mă interesa cu adevărat. Masa de Crăciun. Ştiu că voi face sarmale şi salată de boeuf, ştiu că băieţii mei vor cere fripturi şi cârnaţi, ştiu că mie nu îmi vor lipsi portocalele. Atunci ce vreau?

Aş vrea ca, pe lângă salamul de biscuiţi plin de rahat şi stafide, după care mă topesc, pe lângă ceva dulciuri din comerţ şi poate un tortuleţ, să pregătesc nişte foi pe fundul tăvii, pentru că nu am mai făcut de mult timp şi pentru că sunt potrivite în dimineaţa de Crăciun, reci de la frigider. Nouă ne plac cele cu cremă de lămâie (450 ml lapte, 4 linguri făină, 4 linguri zahăr tos, zeama şi coaja de la o lămâie, 4 linguri zahăr pudră, 1/2 pachet margarină Unirea, la temperatura camerei). Am mai încercat diverse creme gasite pe internet. Unele ne-au plăcut, altele mai puţin. Am umplut uneori foile până şi cu budincă luată din comerţ şi preparată în câteva minute şi ne-a plăcut.

Este internetul plin de reţete, care mai de care mai atrăgătoare, unele simple şi ieftine, altele complicate, dar eu nu obişnuiesc să citesc bloguri culinare şi nici nu vreau ca alţii să facă experimente cu mine de sărbători. Sunt în căutarea unei reţete bune, deosebite, probate de unul dintre cititorii mei. Dacă aţi încercat vreo cremă bună, potrivită pentru foile făcute pe fundul tăvii, acum este momentul să vă lăudaţi şi să ne faceti poftă.

Comments
 • Ana-Maria December 10, 2013 at 7:28 am

  Si eu sunt curioasa de o reteta simpla…De obicei am folosit budincile de la Dr.Oetcker , nu am preparat eu de la A la Z!

 • Radu December 10, 2013 at 2:44 pm

  Eu poftesc la şorici, din cel moale de pe burta porculul! Eventual şi un vârf de ureche proaspăt pârlită! Era să uit, o ţuică fiartă, parcă n-ar spune porcu nu…

 • Sonia December 10, 2013 at 4:38 pm

  Salamul de biscuiți nu ne lipsește la nicio sărbătoare. Este prăjitura preferată a Ancăi. Despre cremă… eu zic că cea de lămâie este cea mai potrivită. Și eu fac prăjitura asta. Îi zice pe la noi Albă ca zăpada. Eu fac crema așa: 1 l lapte, 8 linguri de făina, 5-6 linguri de zahăr, un pachet de unt, vanilie, sucul și coaja de la o lămâie medie. Cantitățile sunt valabile pentru foi coapte pe tava mare. Poftă bună. 🙂

 • elly weiss December 19, 2013 at 6:53 pm

  Mie nu-mi place Alba ca Zapada. Prajitura 🙂
  Nu stiu ce fel de foi faci pe dosul tavii. Eu am mai multe prajituri cu foi care se fac astfel asa ca… nu stiu. Fiecare are alte creme si alt fel de foi.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.