În ultimele ore am tot făcut planuri împreună cu soţul meu, am aşezat pe hârtie socotelile lunare, aşa cum facem întotdeauna, pentru a putea găsi cele mai bune soluţii. După ce am pus deoparte banii pentru facturi şi cheltuieli neprevăzute (bani care deocamdată sunt numai pe hârtie), după ce am decis cine şi ce va primi de la moş, am trecut la ceea ce mă interesa cu adevărat. Masa de Crăciun. Ştiu că voi face sarmale şi salată de boeuf, ştiu că băieţii mei vor cere fripturi şi cârnaţi, ştiu că mie nu îmi vor lipsi portocalele. Atunci ce vreau?

Aş vrea ca, pe lângă salamul de biscuiţi plin de rahat şi stafide, după care mă topesc, pe lângă ceva dulciuri din comerţ şi poate un tortuleţ, să pregătesc nişte foi pe fundul tăvii, pentru că nu am mai făcut de mult timp şi pentru că sunt potrivite în dimineaţa de Crăciun, reci de la frigider. Nouă ne plac cele cu cremă de lămâie (450 ml lapte, 4 linguri făină, 4 linguri zahăr tos, zeama şi coaja de la o lămâie, 4 linguri zahăr pudră, 1/2 pachet margarină Unirea, la temperatura camerei). Am mai încercat diverse creme gasite pe internet. Unele ne-au plăcut, altele mai puţin. Am umplut uneori foile până şi cu budincă luată din comerţ şi preparată în câteva minute şi ne-a plăcut.

Este internetul plin de reţete, care mai de care mai atrăgătoare, unele simple şi ieftine, altele complicate, dar eu nu obişnuiesc să citesc bloguri culinare şi nici nu vreau ca alţii să facă experimente cu mine de sărbători. Sunt în căutarea unei reţete bune, deosebite, probate de unul dintre cititorii mei. Dacă aţi încercat vreo cremă bună, potrivită pentru foile făcute pe fundul tăvii, acum este momentul să vă lăudaţi şi să ne faceti poftă.