Viața de câine nu este întotdeauna ușoară. Uneori lucrurile se pot răsturna și patrupedul care și-a petrecut întreaga viață într-o casă, la căldură și la adăpost de pericole, poate ajunge pe străzi, îngrozit, înfometat și înfrigurat.  Câinele este un animal imprevizibil, care se poate speria de un mic zgomot, de un gest, de un miros oarecare. Noaptea dintre ani face multe asemenea victime printre câini. Așa s-a întâmplat probabil și cu micuțul despre care voi povesti astăzi (o prietenă îmi spune că ar putea fi din rasa pinscher pitic). E un câine pierdut în Ploiești, după care sigur plânge cineva.

A fost găsit în Malu Roșu. S-a ținut după cățelușa unei vecine. Este mascul, adult, foarte bine îngrijit. În acest moment este la o vecină, însă nu îl va ține prea mult din cauză că latră fără oprire, plânge și stă numai lângă ușă, încercând să evadeze. I-am auzit văicărelile toată seara și astăzi de la prima oră a dimineții. Voi încerca să îl duc la veterinar, să vedem dacă are microcip. Sper să îi putem regăsi stăpânul și să îi redăm viața cu care este obișnuit.

Un câine pierdut este întotdeauna speriat, poate nervos, greu de controlat. Micuțul voia aseară să ne muște, ca pentru a ne spune că trebuie să îi dăm drumul pe stradă, să ajungă la ai lui. Nu puteam face asta, căci e deja plin de răni și mă tem pentru viața lui. Am pus anunț pe facebook, scriu și pe blog, plec la veterinar cu el și sper ca toate aceste încercări să ducă la un rezultat pozitiv.

Dacă îl recunoașteți în pozele nu prea clare, dacă știți pe cineva care a pierdut câinele în Ploiești, dați un semn, vă rog. Dacă nu, măcar distribuiți anunțul, poate ajunge la cine trebuie. Cățelul este în siguranță acum, însă nu știu cât îl va mai putea ține vecina, căci este gălăgios și deranjează tot blocul. Eu nu mă tem de gura lumii, însă mă tem de reacția pe care Bruno ar putea să o aibă la vederea unui câine mascul adult în casa noastră, așa că nu îl pot lua.

Un cățel pierdut în Ploiești. Un cățel care dorește din suflet să ajungă înapoi, la stăpânii săi, la căsuța pe care o cunoaște, la viața care îi place. Ajutați cu o distribuire!