Cât este de important să ai în articol linkuri interne și externe

Dacă ți se pare mai ușor, poți asculta aici înregistrarea SEO pentru bloggeri. Linkuri interne, linkuri externe și importanța lor în articol. În curând se vor împlini nouă ani de când scriu pe blog, însă o mare parte din această perioadă nu am știut cât este de important să ai în articol linkuri interne și externe.

Pe vienela.ro există sute de articole fără linkuri în ele. O greșeală SEO pe care google nu o poate ierta. Mă străduiesc să o repar, însă este o muncă titanică, pe care nu o voi putea duce la bun sfârșit de una singură în această viață.

Tocmai de aceea vreau să vin în ajutorul bloggerilor începători și să le ofer câteva informații care le vor fi utile. Google vrea ca blogurile să fie interconectate, să formeze o rețea de legături între ele. Acest lucru se realizează prin includerea de linkuri în articole.

Un articol bine optimizat SEO conține atât linkuri interne, cât și linkuri externe. Iată cât este de important să ai în articol linkuri interne și externe:

Linkurile interne îi spun motorului de căutare că subiectul din articolul acesta are legătură și cu alte articole deja existente pe blog. Asta înseamnă că am mai abordat de-a lungul timpului nișa respectivă. Am cunoștințe despre subiect și pot oferi destule informații utile cititorilor care ajung pe blogul meu.

Totodată, linkurile interne (linkurile care fac trimitere la articole mai vechi) pot păstra vizitatorii pe pagină pentru mai mult timp. Dacă sunt interesați de subiect, vor dori să citească mai mult.

Linkurile externe sunt și ele foarte importante. Pentru google, ele reprezintă sursa de la care te-ai inspirat sau recomandarea ta de aprofundare a subiectului pe un alt site. Așadar, punând link către un articol de pe alt blog, tu realizezi o legătură pe tema respectivă. Poți vedea aici cum se pune link într-un articol de blog.

Asigură-te întotdeauna că linkurile pe care le incluzi în articolele tale, fie ele interne sau externe, au legătură cu subiectul despre care scrii. Ar fi destul de ciudat ca într-un articol despre prăjituri să existe link spre un site de vânzări mașini, nu-i așa?

S-ar putea să îți placă sau să îți fie de folos și aceste articole:

Ce este un link?

Schimb de linkuri

Ce este un blog?

Bloguri despre viață

Educă blogger pe blogger

Nu uita că mă găsești și pe:

 

Cât este de important să ai în articol linkuri interne și externe