Ești pregătit. Ai decis în mod oficial care este persoana cu care vrei să îți petreci restul vieții. În mod normal, din acest moment te gândești la oferirea inelului de logodnă. Dacă ai un anumit moment stabilit în mintea ta – fie că este o sărbătoare importantă precum Crăciunul, o aniversare specială sau o zi de naștere – este necesar să te asiguri că ai destul timp pentru găsirea și cumpărarea inelului de logodnă perfect.

Majoritatea bărbaților au impresia că a cumpăra un inel de logodnă este la fel cu a cumpăra un tricou: intri în magazin (fizic sau online), te uiți la ofertă și alegi un inel sclipitor care crezi că va fi, cu siguranță, pe placul alesei inimii tale. Însă alegerea unui inel este un proces mai degrabă asemănător cu cel al cumpărării unei mașini; iar dacă vrei ceva personalizat, va dura mai mult decât anticipezi tu. În funcție de detaliile specifice ale inelului pe care ții mult să le aibă, cumpărarea inelului de logodnă durează de la câteva ore (mare noroc!) la câteva săptămâni sau luni.

Iată câțiva factori care vor constitui punctele tale de reper în procesul de transformare a ideii din mintea ta în frumosul inel de logodnă de pe mâna iubitei tale.

1. Cercetarea durează 1-4 zile

Înainte de a intra în primul magazin online sau fizic, începe prin a face puțină muncă de cercetare pe cont propriu. Cu cât vei fi mai educat, cu atât te vei simți mai bine în legătură cu decizia luată.

Cercetarea începe cu informarea: ce sunt cei patru C ai unui diamant, de ce diferite diamante de aceeași mărime variază mult ca preț, de ce anumite forme de diamant sunt mai scumpe decât altele.

Cercetarea continuă cu observarea sau aflarea directă a stilului de inel preferat de logodnica ta, discutarea ideilor tale cu prietenii sau membrii familiei, aflarea mărimii corecte a inelului și crearea unui buget realistic.

Timpul necesar pentru activitatea de cercetare variază de la o persoană la alta. Unii bărbați sunt mulțumiți de inelul cumpărat după ce au explorat toate opțiunile disponibile, în timp ce alții știu exact ce își dorește partenera deoarece le-a fost spus clar și răspicat.

Cel mai bine este să aloci tot timpul de care ai nevoie pentru a te asigura că ești sigur pe tine și știi (aproape) sigur ce inel de logodnă își dorește partenera ta.

Partea cea mai bună este că aceste informații te vor ajuta și la alegerea verighetelor pentru nuntă.

2. Explorarea opțiunilor durează 1-2 săptămâni

După ce ai încheiat perioada de cercetare, pasul următor este explorarea tuturor opțiunilor pentru a găsi inelul de logodnă perfect. Între orele petrecute la job și activitățile zilnice, vei avea nevoie de câteva zile să găsești o casă de bijuterii potrivită pentru tine. După primele vizite, te vei lămuri care este bijutierul cu care vei vrea să ai o consultație mai detaliată.

Explorarea opțiunilor include și analizarea diamantelor libere ce pot fi montate într-un inel de logodnă frumos. După ce vei rămâne cu câteva opțiuni, îți va fi tot mai clar cum va arăta inelul perfect pentru logodnica ta.

3. Decizia finală și comanda durează 1-4 săptămâni

Dacă ai un diamant moștenire de familie și vrei să îl montezi într-un inel de logodnă nou, acest proces durează câteva zile și depinde de disponibilitatea și modificările necesare ce trebuie făcute noului inel.

Sau poate că montajul pe care ți-l dorești trebuie ajustat la mărimea și forma diamantului ales. Acest proces durează de la câteva zile până la câteva săptămâni.

Dacă inelul de logodnă cu diamant va fi făcut după măsurile partenerei, va dura mai mult decât dacă cumperi un inel deja disponibil la bijutier, de mărimea și modelul pe care ți le dorești.

De obicei, bijutierii au în magazin câteva mărimi de inele ce pot fi modificate după cerințele tale, direct în magazin sau la un atelier în altă parte.