Cât de tare te poate tulbura un vis?

Cei mai mulți oameni dorm noaptea. M-am cufundat și eu în somn vreo două ore, după care m-am trezit – la 1, 43 – atât de impresionată, încât nu am reușit să mai închid ochii. Un vis oribil.

Se făcea că așteptam o prietenă. Eram cu Mihai undeva în stradă și o urmăream cum se pregătea să coboare din mașină. În mod cu totul inexplicabil, din partea de spate a mașinii s-a deschis o piscină gonflabilă. Era plină cu ulei pus la încins. Când lichidul a atins punctul de fierbere, prietena mea și-a luat geanta și a ieșit din autoturism. Ave tocuri înalte, subțiri. Mergea legănat prin uleiul clocotit. După nici trei pași a alunecat și a căzut. Mi-am pus mâinile la ochi și am țipat îngrozită: moare!, moare!, moare!, moare! Mihai mi-a spus șoptit că e gata. Nu am avut curaj să mă uit. L-am luat de mână și l-am silit să meargă, să ne îndepărtăm de locul acela blestemat. 

Ajunși la blocul nostru, ne-am întâlnit cu copiii unei alte prietene. În visul meu, schimbarea s-a produs insesizabil. Victima nu mai era fata pe care o așteptam, ci prietena ai cărei copii stăteau strânși la o scară de bloc. Tăcuți, împietriți. Mi-a lipsit puterea de a le spune că am fost acolo, că am văzut totul. Am scos cheia din buzunar și am descuiat ușa. Casa nu era a noastră. Tot inexplicabil, greșisem scara de bloc, ba chiar și blocul. Ne-am retras rapid, de teamă că am putea fi acuzați de furt. Din toate părțile apăreau cupluri ținându-se de mână, iar noi știam, fără să ne spună cineva, că tocmai făcuseră dragoste. Ne căutam casa. Mergeam și deplângeam teribila moarte a prietenei mele. O a treia prietenă.

Nu reușesc să mai adorm. Când închid ochii, văd momentul în care a căzut pe o parte în baia de ulei fierbinte. Nici nu pot spune vreuneia dintre cele trei fete că am visat-o atât de urât. Probabil faptul că aseară am vorbit cu Mihai despre premoniții m-a tulburat mai mult decât aș fi dorit…

9 thoughts to “Cât de tare te poate tulbura un vis?”

  1. Bunica spunea că, atunci când visezi că moare cineva, înseamnă că “i-a murit moartea”. Gândeşte-te că e “de bine” şi pe urmă gândeşte-te la altceva. :)

  2. Cine știe ce film ai văzut, ce carte ai citit sau ce gânduri ai avut. Subconștientul nostru le prelucrează mai abitir decât un regizor cu 4 Oscaruri! :)

    Să ai o săptămână cât mai bună, Vienela!

    1. La una dintre fete chiar ma gandisem seara, dar pe celelalte doua nu le-am mai vazut de 2-3 ani… :) Cine stie ce a fost in capul meu…
      Zi senina iti doresc!

Părerea ta e importantă pentru mine