Cei mai mulți oameni dorm noaptea. M-am cufundat și eu în somn vreo două ore, după care m-am trezit – la 1, 43 – atât de impresionată, încât nu am reușit să mai închid ochii. Un vis oribil.

Se făcea că așteptam o prietenă. Eram cu Mihai undeva în stradă și o urmăream cum se pregătea să coboare din mașină. În mod cu totul inexplicabil, din partea de spate a mașinii s-a deschis o piscină gonflabilă. Era plină cu ulei pus la încins. Când lichidul a atins punctul de fierbere, prietena mea și-a luat geanta și a ieșit din autoturism. Ave tocuri înalte, subțiri. Mergea legănat prin uleiul clocotit. După nici trei pași a alunecat și a căzut. Mi-am pus mâinile la ochi și am țipat îngrozită: moare!, moare!, moare!, moare! Mihai mi-a spus șoptit că e gata. Nu am avut curaj să mă uit. L-am luat de mână și l-am silit să meargă, să ne îndepărtăm de locul acela blestemat. 

Ajunși la blocul nostru, ne-am întâlnit cu copiii unei alte prietene. În visul meu, schimbarea s-a produs insesizabil. Victima nu mai era fata pe care o așteptam, ci prietena ai cărei copii stăteau strânși la o scară de bloc. Tăcuți, împietriți. Mi-a lipsit puterea de a le spune că am fost acolo, că am văzut totul. Am scos cheia din buzunar și am descuiat ușa. Casa nu era a noastră. Tot inexplicabil, greșisem scara de bloc, ba chiar și blocul. Ne-am retras rapid, de teamă că am putea fi acuzați de furt. Din toate părțile apăreau cupluri ținându-se de mână, iar noi știam, fără să ne spună cineva, că tocmai făcuseră dragoste. Ne căutam casa. Mergeam și deplângeam teribila moarte a prietenei mele. O a treia prietenă.

Nu reușesc să mai adorm. Când închid ochii, văd momentul în care a căzut pe o parte în baia de ulei fierbinte. Nici nu pot spune vreuneia dintre cele trei fete că am visat-o atât de urât. Probabil faptul că aseară am vorbit cu Mihai despre premoniții m-a tulburat mai mult decât aș fi dorit…