Skip to main content

Cât de lungi pot fi două ore…

Am simţit că ceva este în neregulă de când am coborât din pat dimineaţa. O arsură uşoară mă făcea să clipesc des, de parcă aş fi avut nisip în ochi. La fiecare pas, rinichiul îmi dădea junghiuri,  făcându-mă să merg precum băbuţele înţepenite de vreme. Deşi centrala era aprinsă, iar afară răsărise soarele, mândru că a reuşit să îngenuncheze şi să alunge iarna, eu tremuram din toate încheieturile, ca o frunză bătută de vânt. M-am repezit la chiuvetă, să îmi răcoresc gura care parcă luase foc.

Deşi mă simţeam cam ameţită, m-am aşezat la calculator, ca în fiecare dimineaţă. Am scris, am citit bloguri, am vorbit pe mess şi abia la prânz, după ce Mihai a plecat la serviciu, mi-am dat seama că s-ar putea să am febră. Până atunci fusesem prea ocupată pentru a da importanţă. Am pus ibricul pe foc, cu gândul să îmi fac un ceai. Am aţipit. Şi m-am trezit la timp, pentru a-l salva de la distrugerea totală.

Înfofolită cu un fular în jurul mijlocului, îndoită de durere, am răscolit sertarul în care ţinem cele câteva medicamente pentru alergia copilului. Aşa cum mă aşteptam, nici urmă de pastile contra febrei. Nici măcar un amărât de paracetamol. Să dau telefon la salvare? Nu, e jenant să îi pun pe drumuri pentru atâta lucru. Îl sun pe Ionuţ. Mai are vreo două ore până când ajunge acasă. La cine să apelez? Pe cine să deranjez în mijlocul zilei, pentru a primi un analgezic sau un antipiretic?

M-am băgat înapoi în pat şi am încercat să dorm. Pas. Nu a mers. Mă uitam la ceas din minut în minut, sperând că Ionuţ va reuşi să ajungă acasă înainte ca eu să iau foc de la febră. Mai pun o pătură pe mine. Mă târăsc până în bucătărie şi păzesc ibricul până când se încălzeşte apa. Cred că aşa se simt oamenii beţi, care se plâng că se învârte casa cu ei. În sfârşit, apare copilul. În sfârşit, scap de febră.

A doua zi, cineva îmi spune pe facebook că există o farmacie care îţi trimite şoferul acasă cu medicamentele comandate. Cam târziu pentru mine, după tot chinul pe care l-am îndurat singură în casă. Acum m-am aprovizionat cu algocalmin. Însă am reţinut ideea. Oare ar fi ajuns înaintea lui Ionuţ?

 

Comments
 • Florin Răvdan March 13, 2013 at 4:30 pm

  Ca sa vezi cat de lungi pot fi 5 minute ( daramite 2 ore ) : ma trezesc intr-o dimineata la 7 si zic ca mai dorm 5 minute . Adorm la loc si cand ma trezesc e ora 9 . Sunt la scoala , ma uit la ceas ( 12:00) . Astept 5 minute si ma uit iar ==> 12:01 . Iata cat de lungi pot fi 5 minute . Daramite 2 ore

 • Alexandra Cristea March 13, 2013 at 4:46 pm

  Aşa mă simt şi eu de câteva zile. Cum vine ora 6 seara, cum fac febră… iar pe timpul zilei: nasul înfundat şi tuse non-stop. M-am săturat de răceală şi văd că tura asta e foarte încăpăţânată; am luat şi pastile, am băut şi ceaiuri şi tot nu se lasă alungată…

 • […] mulțumi Vienelei pentru idee . Eram într-o profundă criză de inspirație, iar articolul ei ( Cat de lungi pot fi 2 ore ) mi-a oferit exact imboldul de care aveam nevoie. Deci , să revenim […]

 • Intuneric March 13, 2013 at 5:21 pm

  Esti in pas cu moda (este sezonul virozelor), deci relax… Don’t worry, be happy!

 • Lucian March 13, 2013 at 5:34 pm

  Si eu am avut simtome asemanatoare timp de o saptamana, o raceala groaznica. Abia astept vara, atunci e cam greu sa racesti 🙂

 • Rolling Ideas March 13, 2013 at 6:04 pm

  Cred că pentru tine au fost 2 ore extreeem de luuuuungi. Nu ştiam că există livarre la domiciliu pentru medicamente.

 • Floarea March 13, 2013 at 6:15 pm

  Da,boala e cea mai grea.Dupa o suferinta,urezi tuturor-sanatate.Apoi uiti.Eu am fost in primele randuri ale frontului.Trece,dar devi sensibil o perioada.Insanatosire grabnica!

 • Nice March 13, 2013 at 6:15 pm

  Foarte utila o asemenea farmacie, nu stiam ca exista. Acum cativa ani am cazut o gheata si am ramas anchilozata in pat, chiar de sarbatori. Deh, asa e cand porti tocuri de 10 cm iarna. :)) Aveam nevoie de niste unguente, dar era seara si nimeni nu avea chef sa coboare, de fapt nici nu cred ca aveam farmacii deschise in jur.
  Ma bucur mult ca perioada mai grea a trecut, iar acum esti iar sanatoasa. 🙂 Take care. :*

 • Radu March 13, 2013 at 7:13 pm

  Multa sanatate!

 • javra March 13, 2013 at 7:17 pm

  Sunt în aceeaşi situaţie, îmi curge nasul şi strănut. Am febră dar am şi de lucru. Simt că viroza asta (sau ce o fi) mă împiedică să scot niscai capodopere…

 • raul rual March 13, 2013 at 7:26 pm

  Eu am o intrebare, sa nu va suparati: de unde atata durere si chin in ultima vreme? Asa rau reactionati la primavara?

  • Vladimir March 13, 2013 at 8:42 pm

   Care chin? Femeia se intretine cu un virus, mai!

   • Ana-Maria March 13, 2013 at 8:50 pm

    Vienela , esti bolnavioara sau e…reclama la farmacie? 🙂
    Pentru ine febra inseamna knock down total…aa ca chiar nu-mi doresc sa trec prin asemenea experiente scrise de tine.

 • Irealia March 13, 2013 at 8:22 pm

  Sănătate, Vienela! În caz de ceva, poți apela și la un taximetrist să-ți aducă medicamente, cred. Eu am înțeles că algocalminul ar fi fost interzis prin alte țări, nu mai știu de unde, dar fug de el.

  • Cuvânta March 14, 2013 at 6:29 am

   Da, da, şi la noi taximetriştii fac livrări plătite! Şi le fac imediat, adică în jumătate de oră!

 • melly March 14, 2013 at 7:03 am

  Multa sanatate! Ce se intampla? De parca cineva ar fi raspandit un virus asupra tarisoarei noastre ca-n “Insomnia”, si noi câteştrei suntem gripati. Doar sotul si fetita au facut febra, eu ma chinui cu gatul sugrumat de o sârmă ghimpată şi mai nou o tuse insuportabila… Imediat sunt 2 saptamani de cand suntem gripati. Fetita da semne de vindercare, pe noi ne mai chinuie putin.

 • mixy March 14, 2013 at 7:54 am

  Nici acum nu te-ai făcut bine ?!

  • Vienela March 14, 2013 at 7:56 am

   Bada. Am incercat doar sa povestesc ce am patit in prima zi, cand am ramas singura in casa. Am si dat un link spre visul pe care l-am avut in acea zi. :))

 • Hapi March 14, 2013 at 5:01 pm

  Vienela, nu stiam ca se mai gaseste algocalmin …nu mai bine iei un paracetamol cu ibuprofen?;)
  Ai grija de tine.

 • elly weiss March 15, 2013 at 9:52 pm

  Bine ca nu te-ai imbolnavit din nou 🙂

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.