Caminul este primitor si confortabil, amenajat dupa bunul plac al familiei. Trebuie sa intruneasca multe dintre preferinte, astfel ca fiecare element este atent ales. Ce pare ironic este ca fix la final, cand sunt detalii de ales, totul pare mai greu. Deja exista puncte de reper, o tematica a designului de interior care dicteaza ce poate fi ales si integrat. Peretii, covoarele, pardoseala si multe alte elemente dicteaza restul de elemente alese.

Spre exemplu o masa de cafea, unde se integreaza cel mai bine? Pentru multi dintre noi este asociata cu livingul sau camera de zi, clasica sufragerie de altadata. Ce trebuie spus este ca o masa de cafea este o pata de culoare si un loc central al camerei. Prezinta o atractie maxima intocmai pentru ca invita la o pauza – este locul in care savurezi ceasca de cafea, ceai, alaturi de companie sau nu.

Masa de cafea, o alegere dificila

Poate ca nu ar fi astfel daca doar aceasta piesa ar exista in incapere. Ar fi ea, o vedeta, aleasa deci in functie de preferinte ce nu sunt conditionate de alte elemente de decor. Totusi o masa de cafea este adesea completata de un set cu canapea si fotolii, are in preajma si o biblioteca, asa cum clasic este amenajat un living.

DivaHome ne ofera si un motiv in plus sa analizam mai  mult acest tip de masa. Merita la randul sau atentie la detaliu. Din selectiile regasite aici remarcam ca astfel de mese se impart in functie de model, cromatica si mai ales in functie de materiale.

Cele din sticla – sunt atractive si creeaza o iluzie optica de spatiu marit. Permit luminii sa patrunda si astfel este creata mai multa luminozitate in incapere. Masa de cafea din sticla este si versatila, ceea ce face ca integrarea sa in decor sa nu fie foarte dificila. Poate ca nu se potriveste prea bine intr-un living amenajat in stil rustic, dar este sigur potrivita pentru ca este moderna.

Cele din lemn – sunt alegeri clasice si mai ales atemporale. Se spune despre acest material ca este la randul sau versatil, dar mai ales prietenos, usor de  folosit in combinatie cu alte materiale. Lemnul innobileaza orice loc asadar in varianta de masa este fix ce trebuie pentru ca un living sa fie apreciat.  In categoria de astfel de mese, de la Diva Home (vezi aici: https://divahome.ro/19-masute-de-cafea), masa din lemn are cadru din  metal si astfel poate fi aleasa chiar si pentru livinguri amenajate in stil industrial. Practic masa din lemn vine cu propuneri nenumarate si provoaca in a-i fi gasit locul in living de orice fel.

Cele din metal – sunt mai degraba practice si mai ales daca sunt in culori inchise vor crea un contrast puternic si o discontinuitate. Ca si cand totul din jur devine fad, iar masa iese in evidenta.

Ce faci cu un living care nu prea permite o astfel de masa sa ocupe spatiul? Modele de masa de cafea de la Diva Home includ si pe cele minimaliste, de mici dimensiuni, rotunde sau cele in set care se depoziteaza practic, una sub alta.